r
Nosalty Logó

Gazdag diós Iluska konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Gazdag diós Iluska konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

krém

tetejére

1331
Kalória
20.9g
Fehérje
125.2g
Szénhidrátok
88.4g
Zsír
59g
Víz
232.8g
Koleszterin
6.2g
Rost
91.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 1331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 6658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír

tészta

krém

tetejére

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 1331 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    441.9 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    186 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3963.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    2009 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.1 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1040 micro
Összesen 6658 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A 4 tojássárgáját alaposan elkeverjük a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a 10 kanál vizet. Ezután belekeverjük a darált diót, lisztet és a sütőport. Végül a tojás felvert habját is beleforgatjuk.
  2. Nagy gáztepsibe, amit kibéleltünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elegyengetjük, és megsütjük 200 fokon.
  3. Közben elkészítjük a krémet. A darált diót, a porcukrot a pár kanálnyi tejjel megfőzzük, pár percig folytonos keveréssel. Hagyjuk majd nem kihűlni, és a vajjal, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, hosszában kettévágjuk. A krém 2/3-ad részét rákenjük. Rátesszük a másik fél diós lapot is, amit megkenünk a maradék krémmel. Reszelt csokoládéval szórjuk, mégpedig úgy, hogy majd a vágott kockák szélén legyen a csokoládéból. Mindegyik kocka közepébe nyomunk egy fél diót. Lehűtjük a süteményt. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

....egy zsákra lettem figyelmes a garázsban. Megnéztem, és tele volt dióval.... csak lestem, közben örültem... Kedvesem elmesélte, hogy Ő hozta nekem, amit szorgalmának köszönhetek..... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!