r
Nosalty Logó

Garnélás üvegtészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Garnélás üvegtészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rák pácolása, sütése

Köret elkésztése

Összesen 1719 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rák pácolása, sütése

Köret elkésztése

Összesen 1719 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Rák pácolása, sütése

Köret elkésztése

Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10700.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    9550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1719 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    136 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10700.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    9550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1719 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Rák pácolása, sütése

Köret elkésztése

Elkészítés

Rák pácolása, sütése

  1. Egy zárható fedelű műanyag dobozkába kimérjük az olívaolajat, belefacsarjuk a citrom levét, majd felaprítjuk a fokhagymagerezdeket apróra, sózzuk, borsozzuk. Beleforgatjuk a rákokat, lefedjük, jól összerázzuk, és betesszük a hűtőbe, minimum 1 órát pácolódni hagyjuk, de jobb, ha 2-3 órát is áll benne.
  2. Egy kerámia serpenyőben felhevítjük a vajat, majd beleöntjük a rákokat a páclével együtt, 5 percig fedő alatt néha megkevergetve pároljuk, majd a fedőt levéve rózsaszínre sütjük még kb. 10 percig.
  3. Félrehúzzuk, majd megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, és jól átforgatjuk.

Köret elkésztése

  1. Üvegtésztát egy mélyebb edénybe rakjuk, majd vízforralóban felforralt vizet ráöntjük. 5 percig lefedve állni hagyjuk, majd a fölösleges vizet leöntjük róla, nem baj, ha pici marad rajta. Nyakon öntjük fokhagymás-chilis szójaszósszal, hogy jó tocsogós legyen.
  2. Melegen tálaljuk a rákokkal! Esetleg bagettet darabolhatunk még mellé!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 28297
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy könnyű, gyors és finom ebédet kell összedobni.

Hozzávalók

Rák pácolása, sütése

Köret elkésztése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...