r
Nosalty Logó

Garnélás spárgakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
z1
Garnélás spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3897.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    2415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    828 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7794.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    4830 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2083.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2717 micro
Összesen 1074 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, kevés olívaolajon összepirítjuk.
  2. Felöntjük vízzel és a leveskockával összefőzzük.
  3. Közben a rákokat is rövid ideig (3-4 perc) előfőzzük.
  4. Ha elkészült a zöldség, hozzáadjuk a tejszínt és felforraluk.
  5. Utána kicsit visszahűtjük, majd a tojássárgáját hozzáadva összeturmixoljuk egy botmixerrel.
  6. Hozzáadjuk a főtt aprórákot.
  7. Ha kell sózzuk, a citrom levével pikánssá tesszük.
  8. Hideg vajdarabkákat csipegetünk rá, és friss borsot őrlünk a tetejére.
  9. A nagyobb rákokkal díszítjük.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8909
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Valami nem túl fűszeres, száraz fehérbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyár eleji történet. De mivel a lusta időszakomat élem, ezért csak most töltöttem fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...