r
Nosalty Logó

Garnéla tempurabundában

dius0306
Garnéla tempurabundában
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

833
Kalória
18.4g
Fehérje
86.5g
Szénhidrát
45.3g
Zsír
130.9g
Víz
133g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
163mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 833 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3403.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1231 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    345.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    523.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 3333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a tojássárgáját, végül a vizet, és csomómentesre keverjük.
  2. Egy nagyobb edényben olajat forrósítunk.
  3. Amikor elég forró, megmártjuk a megtisztított, farok nélküli garnélákat a tempurában, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük az olajban.
  4. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

A tempura egy ropogós, ugyanakkor lágy tésztafajta, kicsit hasonlít a palacsintatésztához, de annál sokkal sűrűbb. Ez egy hagyományos japán étel, aki szereti a keleti ízeket, mindenképpen próbálja ki. A japánok nem csak garnélát, hanem sokféle zöldséget és halat is készítenek ilyen módon. Eredetileg mártogatós szósz is készül hozzá, de nekem most nem voltak itthon meg a hozzávalók (pl. mirin, szójaszósz, stb). A recept egy japán konyhával foglalkozó recepteskönyvből való. Bár a mennyiség kicsit több volt a garnélához képest, de a maradék tempurát nyugodtan le lehet fagyasztani egy műanyag edényben, a következő alkalommal még jó lesz. :)

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...