Garnéla rizottó metélt spenóttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
40g rizottó rizs143 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
5 kcal
-
100g garnéla71 kcal
-
15g mascarpone61 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
361
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
160g rizottó rizs573 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
400g csirke alaplé28 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
400g garnéla284 kcal
-
60g mascarpone242 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1439
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10.6g rizottó rizs38 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
26.5g csirke alaplé2 kcal
-
13.2g fehérbor11 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1.9g salottahagyma1 kcal
-
26.5g garnéla19 kcal
-
4g mascarpone16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.5g spenót3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
95
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1468.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 926 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 178.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2535 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5490 micro
Összesen
361
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 519 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5872.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 293 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 3702 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 714.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 874 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 806 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10139 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21959 micro
Összesen
1439
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1452 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
160 g rizottó rizs
-
0.5 ek vaj
-
1 teáskanál olívaolaj
-
4 dl csirke alaplé
-
2 dl fehérbor
-
1 közepes db salottahagyma
-
6 dkg mascarpone
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzákeverjüka rizst, és 2-3 perc alatt átpirítjuk.
- Ezután bő 2 dl fehérbort adva hozzá addig főzzük, még szinte szirupossá nem válik.
- Ekkor jöhet az alaplé kb. 2/3-a, a garnélafejek, és a reszelt gyömbér.
- Lassú tűzön főzzük, míg fel nem veszi az alaplevet, és a maradékot fokozatosan adagoljuk hozzá (közben sózzuk, borsozzuk).
- Kb. 12-15 perc alatt készül el az alaprizottó. Az utolsó 3 percben nekiállunk a spenótnak, amihez serpenyőben olívaolajon lapjára szelt fokhagymákat adunk, és enyhén pirítjuk. Ekkor kerül hozzá a metélt spenót, amit 1-2 perc alatt átforgatunk, majd félrehúzuk és kivesszük.
- Ugyanebben a serpenyőben sütjük meg a garnélákat (ha főtt garnéláról van szó 1-1 perc bőven elég a pirításhoz).
- Az alaprizottó megfőtt, kivesszük a rákfejeket, teszünk bele bőven mascarponét, hogy jó krémes legyen, belekeverjük a spenótot és tálalásnál rárakjuk a garnélákat, vagy ezeket is belekeverhetjük. Ki, hogy:)
- Egy kis rákolajjal is megcsepegtethetjük, amit a páncélból készítünk el.
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14992
- Feltöltés dátuma: 2010. május 10.
Ajánló
Egy könnyű fehérbor leginkább:).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Story az angelastaste.blogspot.com- on.