r
Nosalty Logó

Galette avagy hajdinapalacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
perec14
Galette avagy hajdinapalacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Összesen 3120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Összesen 165 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2873.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1372 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1153 micro
Összesen 1040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8621 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    826 mg
  • Foszfor
    2349 mg
  • Nátrium
    4752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4115 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3458 micro
Összesen 3120 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Elkészítés

Az alaprecepthez

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, miközben lágy tésztává dolgozzuk össze, majd erőteljesen felverjük.
  2. 1-2 óra pihentetés után a tésztát átkeverjük, és egy kevés zsírt adunk hozzá, ezután újra felverjük, és már süthetjük is.
  3. A bretagne-i asszonyokhoz hasonlóan a palacsintasütőt zsír és tojássárgája keverékével kenjük ki, így a tészta könnyebben elvált az edénytől, és a hajdina aromája is jobban érvényesült.

A sütéshez

  1. Vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a szárított, őrölt rozmaringot, majd közepes lángon néhány percig főzzük. A szószt leönthetjük a húsról, ez lesz a salátaöntetünk.
  2. A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és összetépkedjük.
  3. Tálalás: a palacsinta közepére tesszük a húst, erre a salátát, és végül leöntjük a tejszínes szósszal.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3050
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Galette avagy hajdinapalacsinta
perec14 3 recept

Szintén a franciaországi nyaralásunk egyik kedves receptjét rekonstruáltam. Bretagne-ban nagyon kedvelt étel a hajdinalisztből készült palacsinta, a feltétek variációinak száma végtelen, nyugodtan lehet kísérletezgetni az ízekkel. Magát a palacsintát nem szokás összehajtani, csak rá kell halmozni a feltétet.

Hozzávalók

Az alaprecepthez

A sütéshez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...