Galette avagy hajdinapalacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
perec14
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az alaprecepthez
-
83g hajdinaliszt279 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
4g só0 kcal
-
167g víz0 kcal
A sütéshez
-
33g sertészsír301 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
A feltéthez
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
67g salátalevél9 kcal
Összesen
1040
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az alaprecepthez
-
250g hajdinaliszt838 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
A sütéshez
-
100g sertészsír902 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A feltéthez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g salátalevél26 kcal
Összesen
3120
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Az alaprecepthez
-
13.3g hajdinaliszt44 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
26.5g víz0 kcal
A sütéshez
-
5.3g sertészsír48 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
A feltéthez
-
26.5g csirkemellfilé32 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
10.6g főzőtejszín14 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.6g salátalevél1 kcal
Összesen
165
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.2 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2873.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 783 mg
-
Nátrium 1584 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 434.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 322 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1372 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1153 micro
Összesen
1040
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162.7 g
Zsír
-
Összesen 194.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1035 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8621 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 826 mg
-
Foszfor 2349 mg
-
Nátrium 4752 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1304.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1067 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 194 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 966 mg
-
Retinol - A vitamin: 722 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 4115 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3458 micro
Összesen
3120
kcal
- 9% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Az alaprecepthez
-
25 dkg hajdinaliszt
-
1 db tojás
-
5 dl víz
A sütéshez
-
1 db tojássárgája
A feltéthez
-
50 dkg csirkemellfilé
-
5 dkg vaj
-
200 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
20 dkg salátalevél
Elkészítés
Az alaprecepthez
- A lisztet beleszitáljuk egy tálba, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és fokozatosan hozzáadjuk a vizet, miközben lágy tésztává dolgozzuk össze, majd erőteljesen felverjük.
- 1-2 óra pihentetés után a tésztát átkeverjük, és egy kevés zsírt adunk hozzá, ezután újra felverjük, és már süthetjük is.
- A bretagne-i asszonyokhoz hasonlóan a palacsintasütőt zsír és tojássárgája keverékével kenjük ki, így a tészta könnyebben elvált az edénytől, és a hajdina aromája is jobban érvényesült.
A sütéshez
- Vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd hozzáöntjük a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, és hozzáadjuk a szárított, őrölt rozmaringot, majd közepes lángon néhány percig főzzük. A szószt leönthetjük a húsról, ez lesz a salátaöntetünk.
- A salátaleveleket megmossuk, lecsepegtetjük, és összetépkedjük.
- Tálalás: a palacsinta közepére tesszük a húst, erre a salátát, és végül leöntjük a tejszínes szósszal.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3050
- Feltöltés dátuma: 2014. március 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
perec14
3 recept
Szintén a franciaországi nyaralásunk egyik kedves receptjét rekonstruáltam. Bretagne-ban nagyon kedvelt étel a hajdinalisztből készült palacsinta, a feltétek variációinak száma végtelen, nyugodtan lehet kísérletezgetni az ízekkel. Magát a palacsintát nem szokás összehajtani, csak rá kell halmozni a feltétet.