Fűszervajas sült orada
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
462
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
1852
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 28% Zsír
Összesen
214
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 43.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 90.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 197 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 108 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
462
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 173 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 669 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 363.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 789 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 446 micro
-
K vitamin: 432 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1296 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1259 micro
Összesen
1852
kcal
- 12% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A halhoz
-
1 dl olívaolaj
-
hal fűszerkeverék ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
A fűszervajhoz
-
10 dkg vaj
-
0.5 csokor petrezselyem
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A halhoz
- A tisztított halat megmossuk. (A piacon kérésünkre megpucolták, és kibelezték. Aki irtózik a fejétől, levághatja, mi sütés után tettük ezt meg.)
- A hal külsejét jócskán megszórjuk a grill halas fűszersóval.
- A fűszervajhozzávalóit összekeverjük, és a hal belső bendőjét megkenjük vele.
- Ezután a hal hasába egy szál rozmaringot rejtünk, és a külsejére citromot csepegtetünk.
- Olívaolajon addig sütjük őket, amíg a húsuk ki nem fehéredik, illetve a bőrük meg nem pirul. Érdemes forgatni őket, hogy a bőrük ne tapadjon teljesen a serpenyő falához.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 20593
- Feltöltés dátuma: 2011. május 02.
Ajánló
Köret: bazsalikomos paradicsom-olívabogyó saláta. Ital: száraz fehérbor, pl. Chardonnay.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az orada (jelentése: aranyozott) egy olyan tengeri hal, mely külső jellemzői miatt kapta nevét, miszerint kopoltyúfedőjén hosszúkás aranyszínű sáv vonul végig, homlokán aranysárga szalagot visel, oldalain pedig aranyfényű sávok futnak. Tavalyi horvátországi nyaralásunk alkalmával a helyi halpiacon győztek meg minket, hogy ezt a fajtát kóstoljuk meg. Örülünk, hogy engedtünk a nyomásnak...:) Húsa igen ízletes! Magyarországon láttam már a budapesti Lehel piacon, illetve a METRO-ban is.