r
Nosalty Logó

Fűszeres túrógombóc tejfölös pórémártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Fűszeres túrógombóc tejfölös pórémártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Összesen 743 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Összesen 2968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Összesen 113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2432.4 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 743 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9729.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    4292 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2834 micro
Összesen 2968 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Elkészítés

A túrógombóchoz

  1. A túrót (ehhez jobb a kicsit levesesebb, mint a száraz) összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a puha vajat és a búzadarát.
  2. A zöldfűszereket és a sót szórjuk bele ízlés szerint, jól keverjük el.
  3. A tojásfehérjéket verjük habbá és lazán a túróba forgatjuk, majd 15 percig pihentetjük.
  4. Vizes kézzel gombócokat formálunk és a forrásban lévő levesben megfőzzük. (Amikor feljöttek a felszínre, onnan kb. még 10 perc a főzés)
  5. A mártáshoz a hagymát vékonyan felkarikázzuk és a vajon megfuttatjuk. Ráöntjük a tejfölt és elkeverjük a sóval, borssal és petrezselyemmel.
  6. A gombócokat tányérra téve, a mártással körbelocsolva kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11012
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Nyárvégi vacsora" címen futott ez a recept egy régi Fakanál újságban. Nekem csak most lett kedvem megcsinálni, de nem bántam meg: a túrógombóc így sósan, a zöldfűszerekkel ízesen és a hagymás mártással teljesen elvarázsolt. Vegetáriánusoknak melegen ajánlom!:-)

Hozzávalók

A túrógombóchoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...