Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hófehérke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
113g csirkemellfilé135 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
63g kukoricaliszt227 kcal
-
43g napraforgó olaj94 kcal
A mártáshoz
-
25g sajt88 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
623
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
250g kukoricaliszt908 kcal
-
170g napraforgó olaj376 kcal
A mártáshoz
-
100g sajt352 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
2490
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
A húshoz
-
39.1g csirkemellfilé47 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
21.7g kukoricaliszt79 kcal
-
14.8g napraforgó olaj33 kcal
A mártáshoz
-
8.7g sajt31 kcal
-
3.5g tejföl7 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
218
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1182.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 294 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 101 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
623
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.6 g
Zsír
-
Összesen 119.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 702 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4728.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1177 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 2092 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 531.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 586 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 576 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 320 micro
Összesen
2490
kcal
- 15% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
2 db csirkemellfilé
-
4 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
25 dkg kukoricaliszt
A mártáshoz
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemellet kb. 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a tejfölt a sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával és a tojással. A felcsíkozott csirkemellet beleforgatjuk. Kb. 1 órát állni hagyjuk. Ha erre nincs idő, az sem gond, azonnal elkészítve is finom. De a pácolással az ízek jobban összeérnek.
- Egy másik, jól záródó tetővel rendelkező tálba öntjük a kukoricalisztet. Ebbe a tálba egy villa vagy húscsipesz segítségével átrakjuk az összes pácolt csirkemellcsíkot egyszerre. Ráhelyezzük a tálra a tetejét, és jól összerázzuk. Rázás közben érdemes a tetőt fogni, nehogy leüssék a rázkódó húsok. Ha minden irányban jól megráztuk, átforgattuk a dobozt, levesszük a tetejét, és szükség esetén egy villával átforgatjuk. Nem gond, ha kicsi csupasz foltok maradnak a csirkén, az sütésnél szépen egyenletesen elrendeződik.
- A lisztes csirkemellcsíkokat bő, forró olajban pirosra sütjük. Annyi olaj szükséges, hogy kb. félig, kétharmad részig lepje a húsokat. Ha már az alja szép piros, átfordítjuk, és készre sütjük. A felesleges zsiradékot egy papírtörlő segítségével felitatjuk.
A mártáshoz
- A márványsajtot egy villával alaposan összetörjük.
- Borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Só nem szükséges, mert a sajt önmagában is elég ízes.
- A fűszeres sajtot a tejföllel jól kikeverjük.
- A húshoz mártogatósként kínáljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 350
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8270
- Feltöltés dátuma: 2018. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Hófehérke
19 recept
Rántotthús-fóbia leküzdve! A nyáron elkészült életem első rántott húsa... volt már steak, és mindenféle rakott, grillezett, marinált, pácolt hús, sőt kelt tészták, torták tömkelege... de a rántott hús és zöldség mindig Anyukámra maradt. Nos... egy nap úgy döntöttem, hogy a pácolási technikámat rántott húshoz is kipróbálom. Azóta így készül a hús, a karfiol, a cukkini, a gomba és minden, amit előtte nem vállaltam... A család pedig imádja! Szóval fóbiásoknak, lustáknak és kezdőknek vagy sietős embereknek nagyon ajánlott! Csak borítgatni kell... különben nálam soha nem jött volna létre!