r
Nosalty Logó

Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hófehérke
Fűszeres tejfölben és kukoricalisztben sült csirkemell márványsajtmártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

623
Kalória
38.9g
Fehérje
49.9g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
132.8g
Víz
175.6g
Koleszterin
4g
Rost
2.2g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 623 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2490 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 218 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 623 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2092 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 2490 kcal
  • 15% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellet kb. 1-1,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt a sóval, borssal, fűszerpaprikával, fokhagymával és a tojással. A felcsíkozott csirkemellet beleforgatjuk. Kb. 1 órát állni hagyjuk. Ha erre nincs idő, az sem gond, azonnal elkészítve is finom. De a pácolással az ízek jobban összeérnek.
  3. Egy másik, jól záródó tetővel rendelkező tálba öntjük a kukoricalisztet. Ebbe a tálba egy villa vagy húscsipesz segítségével átrakjuk az összes pácolt csirkemellcsíkot egyszerre. Ráhelyezzük a tálra a tetejét, és jól összerázzuk. Rázás közben érdemes a tetőt fogni, nehogy leüssék a rázkódó húsok. Ha minden irányban jól megráztuk, átforgattuk a dobozt, levesszük a tetejét, és szükség esetén egy villával átforgatjuk. Nem gond, ha kicsi csupasz foltok maradnak a csirkén, az sütésnél szépen egyenletesen elrendeződik.
  4. A lisztes csirkemellcsíkokat bő, forró olajban pirosra sütjük. Annyi olaj szükséges, hogy kb. félig, kétharmad részig lepje a húsokat. Ha már az alja szép piros, átfordítjuk, és készre sütjük. A felesleges zsiradékot egy papírtörlő segítségével felitatjuk.

A mártáshoz

  1. A márványsajtot egy villával alaposan összetörjük.
  2. Borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Só nem szükséges, mert a sajt önmagában is elég ízes.
  3. A fűszeres sajtot a tejföllel jól kikeverjük.
  4. A húshoz mártogatósként kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 perc

Rántotthús-fóbia leküzdve! A nyáron elkészült életem első rántott húsa... volt már steak, és mindenféle rakott, grillezett, marinált, pácolt hús, sőt kelt tészták, torták tömkelege... de a rántott hús és zöldség mindig Anyukámra maradt. Nos... egy nap úgy döntöttem, hogy a pácolási technikámat rántott húshoz is kipróbálom. Azóta így készül a hús, a karfiol, a cukkini, a gomba és minden, amit előtte nem vállaltam... A család pedig imádja! Szóval fóbiásoknak, lustáknak és kezdőknek vagy sietős embereknek nagyon ajánlott! Csak borítgatni kell... különben nálam soha nem jött volna létre!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!