r
Nosalty Logó

Fűszeres szárnyas sült

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Walaky
Fűszeres szárnyas sült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2218 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 553 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    149.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    926 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3498.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    860.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14474 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 2218 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    823 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütést megelőző este mindent bekészítünk egy tepsibe, amelyben kényelmesen elférnek a húsok.
  2. Először a zsírt szétkenjük a tepsi alján, egyenletesen rászórjuk a megtisztított, karikára szeletelt vöröshagymákat. Beszórjuk az ételízesítővel, félretesszük.
  3. Egy tálba rakjuk a többi hozzávalót - a szárnyak kivételével -, s alaposan összekeverjük őket (a fokhagymákat átnyomva).
  4. A szárnyakat megtisztítjuk, háromszög alakúra hajtjuk mindegyiket (bizonyára van ennek egy speciális kifejezése), s alaposan megmártogatjuk a fűszeres masszában mindegyiket - ne féltsük a kezeinket, bátran segítsük rájuk kézzel a masszát!
  5. A megmártogatott húsokat ráhelyezzük a hagymakarikákra, az esetlegesen kimaradt masszát még elosztjuk a húsok tetején, majd fóliával lefedjük, s egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Így jól átjárják az ízek a húsokat.
  6. Másnap kivesszük, amikor sütni szeretnénk. Mivel alaposan lefóliáztuk, mehet is a sütőbe.
  7. Először 200 fokra állítjuk a sütőt, amikor már serceg, akkor mérsékeljük 150 fokra. Körülbelül 60 percig sütjük így, majd levesszük a fóliát, meglocsolunk minden szárnyat, s légkeveréssel megpirítjuk, miközben a fölösleges lé is távozik.
  8. Ha elkészült a kívánt állagra, lekapcsoljuk a sütőt, kivesszük a tepsit, rövid ideig állni hagyjuk, de ne hűljön ki, s tetszőleges körettel, savanyúsággal, salátával tálalható.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x36x5
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2487
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 13.

Ajánló

Ezeket a ropogós szárnyakat fogyaszthatjuk friss kenyérrel is, hozzá zöldségféléket, savanyúságot, salátaféléket. Ha körettel fogyasztjuk, leginkább a burgonyapüré, illetve tört burgonya illik, a sűrű szaftjával meglocsolva. De más körettel is kiváló! Ízlés szerint! :) A sűrű szaftot ki ne öntse senki, aki elkészíti! Ha kiöntjük még folyékony állagában egy laposabb, lefedhető tálkába, hűtőbe tesszük, megdermed - az alja kissé kocsonyás lesz, ha marad benne egy kis nedvesség, egyébként nem, csupán könnyen kenhető -, ezután friss kenyérre kenve mennyei eledel annak, aki szereti a sült hús zsírokat, s nem fél tőlük! :) Készíthetünk még belőle tejszínes mártást, kis kiegészítéssel, lehet például egy jó kis krumplileves alapja, s még sorolhatnám... Egy kis fantázia kell csak hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt nagyon régen, egy kísérletező kedvemben lévő napon találtam ki... Nagyon finom lett... Így kedvencünkké is vált... Sűrű, fűszeres szaftja is lesz, azt nem szabad kiönteni... Rengeteg módon felhasználható... A hús bőre ropogós, belül ízes, omlós...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...