Fűszeres szárnyas sült
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
321g csirkeszárny380 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
5g gulyáskrém6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
13g víz0 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1284g csirkeszárny1521 kcal
-
120g ketchup121 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g víz0 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
73g csirkeszárny86 kcal
-
6.8g ketchup7 kcal
-
1.1g gulyáskrém1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
3.4g fokhagyma5 kcal
-
2.6g sertészsír23 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 285 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 215.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 52 micro
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.4 g
Zsír
-
Összesen 149.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 926 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3498.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1141 mg
-
Nátrium 1775 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 860.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14474 micro
-
Lut-zea 208 micro
- 12% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 48.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 823 micro
-
Lut-zea 12 micro
Hozzávalók
-
8 ek ketchup
-
2 ek gulyáskrém
-
1 teáskanál majoranna
-
2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
-
1 fej fokhagyma
-
3 ek sertészsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál ételízesítő
-
0.5 dl víz
Elkészítés
- A sütést megelőző este mindent bekészítünk egy tepsibe, amelyben kényelmesen elférnek a húsok.
- Először a zsírt szétkenjük a tepsi alján, egyenletesen rászórjuk a megtisztított, karikára szeletelt vöröshagymákat. Beszórjuk az ételízesítővel, félretesszük.
- Egy tálba rakjuk a többi hozzávalót - a szárnyak kivételével -, s alaposan összekeverjük őket (a fokhagymákat átnyomva).
- A szárnyakat megtisztítjuk, háromszög alakúra hajtjuk mindegyiket (bizonyára van ennek egy speciális kifejezése), s alaposan megmártogatjuk a fűszeres masszában mindegyiket - ne féltsük a kezeinket, bátran segítsük rájuk kézzel a masszát!
- A megmártogatott húsokat ráhelyezzük a hagymakarikákra, az esetlegesen kimaradt masszát még elosztjuk a húsok tetején, majd fóliával lefedjük, s egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Így jól átjárják az ízek a húsokat.
- Másnap kivesszük, amikor sütni szeretnénk. Mivel alaposan lefóliáztuk, mehet is a sütőbe.
- Először 200 fokra állítjuk a sütőt, amikor már serceg, akkor mérsékeljük 150 fokra. Körülbelül 60 percig sütjük így, majd levesszük a fóliát, meglocsolunk minden szárnyat, s légkeveréssel megpirítjuk, miközben a fölösleges lé is távozik.
- Ha elkészült a kívánt állagra, lekapcsoljuk a sütőt, kivesszük a tepsit, rövid ideig állni hagyjuk, de ne hűljön ki, s tetszőleges körettel, savanyúsággal, salátával tálalható.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x36x5
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 34 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2487
- Feltöltés dátuma: 2015. november 13.
Ajánló
Ezeket a ropogós szárnyakat fogyaszthatjuk friss kenyérrel is, hozzá zöldségféléket, savanyúságot, salátaféléket. Ha körettel fogyasztjuk, leginkább a burgonyapüré, illetve tört burgonya illik, a sűrű szaftjával meglocsolva. De más körettel is kiváló! Ízlés szerint! :) A sűrű szaftot ki ne öntse senki, aki elkészíti! Ha kiöntjük még folyékony állagában egy laposabb, lefedhető tálkába, hűtőbe tesszük, megdermed - az alja kissé kocsonyás lesz, ha marad benne egy kis nedvesség, egyébként nem, csupán könnyen kenhető -, ezután friss kenyérre kenve mennyei eledel annak, aki szereti a sült hús zsírokat, s nem fél tőlük! :) Készíthetünk még belőle tejszínes mártást, kis kiegészítéssel, lehet például egy jó kis krumplileves alapja, s még sorolhatnám... Egy kis fantázia kell csak hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezt nagyon régen, egy kísérletező kedvemben lévő napon találtam ki... Nagyon finom lett... Így kedvencünkké is vált... Sűrű, fűszeres szaftja is lesz, azt nem szabad kiönteni... Rengeteg módon felhasználható... A hús bőre ropogós, belül ízes, omlós...