r
Nosalty Logó

Fűszeres rizses brokkoli tojásfészekkel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Fűszeres rizses brokkoli tojásfészekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1313 micro
Összesen 577 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    272 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1101 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5253 micro
Összesen 2306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst elkészítjük ételízesítővel ízesítjük a vizét.
  2. A brokkolit kis darabokra tördeljük, és pár perc alatt félpuhára főzzük. A kész rizzsel összekeverjük a főtt brokkolit. Sózzuk, kurkumával, gyömbérrel, borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük.
  3. Egy tepsit kizsírozunk, és beleborítjuk a befűszerezett rizses brokkolit.
  4. Kis fészkeket készítünk úgy, hogy ne látszódjon ki a tepsi a fészek alján. Előmelegített sütőbe toljuk, 190 c-fokon sütjük 15 percig.
  5. Utána kivesszük, és az elkészített fészkekbe beleütünk egy-egy tojást. Ízlés szerint megszórhatjuk fűszerrel, majd betoljuk vissza a sütőbe, amíg a tojás megsül. Melegen úgy tálaljuk, hogy minden tányérra jusson tojásos fészek is. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 333
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 13.

Ajánló

Ez az étel, mivel húsmentes azok is fogyaszthatják, aki épp lemondott a húsról. Vagy akár lehet egy jó köret is, és bármilyen húsételt lehet hozzá készíteni!!!!! Ha több főre szeretnénk, készítsünk több fészket és üssünk bele több tojást!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kitaláltam ezt a húsmentes ételt, és nagyon ízlett ez a fűszeres ízvilág. Bár én egyébként is szeretem a fűszereket...... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...