r
Nosalty Logó

Fűszeres mustáros csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres mustáros csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1027 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4946 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    883 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 258 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3373.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19786 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    99 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3534 micro
  • Kolin:
    1176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 1027 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2933 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2927 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
  2. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
  3. Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje).Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 2163
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 191475
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

Burgonyapürével és csemege uborkával az igazi. Sőt, másnap is fogyasztható, hidegen, pirítósra helyezve. (Éppen most toltam be egy adagot. :) ) Ha megmarad, turmixoljuk le, és máris kész a - kis túlzással - "májpástétom".

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyámtól tanultam, aki telis-tele van jobbnál jobb, könnyű és ízletes recepttel. Fél óra és kész.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...