Fűszeres mustáros csirkemáj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
258
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1027
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 843.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 457 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 123.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4946 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 883 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 4935 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
258
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3373.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 341 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 1830 mg
-
Nátrium 869 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 492.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19786 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 99 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3534 micro
-
Kolin: 1176 mg
-
Retinol - A vitamin: 19740 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 420 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
1027
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 271 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2933 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 2927 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 36 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
- A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban, majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
- Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé a teteje).Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 2163
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 191718
- Feltöltés dátuma: 2010. április 23.
Ajánló
Burgonyapürével és csemege uborkával az igazi. Sőt, másnap is fogyasztható, hidegen, pirítósra helyezve. (Éppen most toltam be egy adagot. :) ) Ha megmarad, turmixoljuk le, és máris kész a - kis túlzással - "májpástétom".
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Keresztanyámtól tanultam, aki telis-tele van jobbnál jobb, könnyű és ízletes recepttel. Fél óra és kész.