Fűszeres málnatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tésztához
-
21g margarin149 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
5g író2 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelékhez
-
17g málnalekvár46 kcal
-
17g málna9 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
17g porcukor65 kcal
Összesen
822
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
240g barna cukor912 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g méz304 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
60g író24 kcal
-
6g só0 kcal
Töltelékhez
-
200g málnalekvár556 kcal
-
200g málna104 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
9860
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tésztához
-
9.5g margarin68 kcal
-
17.1g finomliszt62 kcal
-
9.1g barna cukor35 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
3.8g méz12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2.3g író1 kcal
-
0.2g só0 kcal
Töltelékhez
-
7.6g málnalekvár21 kcal
-
7.6g málna4 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
15.2g mascarpone61 kcal
-
7.6g porcukor29 kcal
Összesen
374
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 49.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
822
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 111.4 g
Zsír
-
Összesen 597.1 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 204 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 903 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5146.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 586 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1153 mg
-
Nátrium 2916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1030.9 g
-
Cukor 626 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 627.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4495 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 483 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 883 mg
-
Retinol - A vitamin: 4235 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 3075 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1570 micro
Összesen
9860
kcal
- 5% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
250 g margarin
-
240 g barna cukor
-
5 db tojás
-
4 ek méz
-
2 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál szegfűbors
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
1 teáskanál gyömbér
-
4 ek író
-
1 teáskanál só
Töltelékhez
-
200 g málnalekvár
-
200 g málna
-
250 g margarin
-
400 g mascarpone
-
200 g porcukor
Elkészítés
Tésztához
- Melegítsük elő a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat). vajazzunk ki 3 db 20 cm átmérőjű tortaformát és béleljük ki sütőpapírral.
- Tegyük a hozzávalókat egy nagy tálba, és habverővel dolgozzuk össze sima masszává. A tésztát osszuk el a 3 tortaformában, majd süssük őket 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor van kész. Borítsuk rácsra, és hagyjuk hűlni.
- Vágjuk a tortalapokat félbe. A lekvárt és a málnákat nyomkodjuk össze egy tálkában, majd kenjünk meg vele 3 félbevágott tortalapot.
- A lekváros lapokat borítsuk össze, és a tetejére téve egy tortaformaaljat, rakjuk meg a tetejét nehezékkel, kicsit hagyjuk így lesúlyozva (legjobb, ha áll egy éjszakát így). Egy málnával megkent tortalap után a következőt kenjük meg a mascarponés krémmel (vaj, krémsajt porcukor összedolgozva), majd megint málnás és megint mascarpone krémes sor. Egy tortalapot hagyjunk meg, az lesz a torta teteje. Majd porcukros tejszínhabbal és málnával (vagy tetszőlegesen) díszítsük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1009
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Ezt a nagyon különleges ízharmóniát megtestesítő receptet a Good Food Magazin egy tavalyi számában leltem. Azóta ez a ránézésre is remek recept bekerült a kedvenceim közé - egyszerűen tökéletes és fenséges. A recepten alakítottam egy keveset: a krémet a torta belsejébe csempésztem (megnövelve kicsit annak mennyiségét is), míg bevonatként a krém helyett tejszínhabot használtam. Előfordulhat, hogy nem kapunk málnát, de eperrel és eperlekvárral is nagyon finom és étvágygerjesztő a végeredmény. A látvány fokozásához pedig Ti is készíthettek házilag valami díszítést.