r
Nosalty Logó

Fűszeres málnatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fűszeres málnatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 9860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 822 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111.4 g

Zsír

  • Összesen
    597.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5146.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1030.9 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4495 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    483 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4235 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3075 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1570 micro
Összesen 9860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 160 fok, légkeveréses: 140 fok, gáz: 3-as fokozat). vajazzunk ki 3 db 20 cm átmérőjű tortaformát és béleljük ki sütőpapírral.
  2. Tegyük a hozzávalókat egy nagy tálba, és habverővel dolgozzuk össze sima masszává. A tésztát osszuk el a 3 tortaformában, majd süssük őket 25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, mikor van kész. Borítsuk rácsra, és hagyjuk hűlni.
  3. Vágjuk a tortalapokat félbe. A lekvárt és a málnákat nyomkodjuk össze egy tálkában, majd kenjünk meg vele 3 félbevágott tortalapot.
  4. A lekváros lapokat borítsuk össze, és a tetejére téve egy tortaformaaljat, rakjuk meg a tetejét nehezékkel, kicsit hagyjuk így lesúlyozva (legjobb, ha áll egy éjszakát így). Egy málnával megkent tortalap után a következőt kenjük meg a mascarponés krémmel (vaj, krémsajt porcukor összedolgozva), majd megint málnás és megint mascarpone krémes sor. Egy tortalapot hagyjunk meg, az lesz a torta teteje. Majd porcukros tejszínhabbal és málnával (vagy tetszőlegesen) díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1009
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a nagyon különleges ízharmóniát megtestesítő receptet a Good Food Magazin egy tavalyi számában leltem. Azóta ez a ránézésre is remek recept bekerült a kedvenceim közé - egyszerűen tökéletes és fenséges. A recepten alakítottam egy keveset: a krémet a torta belsejébe csempésztem (megnövelve kicsit annak mennyiségét is), míg bevonatként a krém helyett tejszínhabot használtam. Előfordulhat, hogy nem kapunk málnát, de eperrel és eperlekvárral is nagyon finom és étvágygerjesztő a végeredmény. A látvány fokozásához pedig Ti is készíthettek házilag valami díszítést.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...