Fűszeres linzer házi szilvalekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
10 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A tetejére
-
50g szilvalekvár78 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
847
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A tetejére
-
200g szilvalekvár310 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3381
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
35.5g finomliszt129 kcal
-
23.6g vaj170 kcal
-
11.8g porcukor46 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
A tetejére
-
23.6g szilvalekvár37 kcal
-
1.7g porcukor6 kcal
Összesen
401
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 42.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 354 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
847
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 170.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1309.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.2 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 78.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 1416 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
Összesen
3381
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 9.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
401
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál narancshéj
-
1 tk sütőpor
-
0.5 tk fahéj
-
1 csipet gyömbér
-
1 db tojássárgája
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, a fahéjat, a gyömbért és reszelt narancshéjat összekeverjük.
- Gyorsan belemorzsoljuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Nem szabad sokáig dolgozni vele, ha a vaj átveszi a kezünk melegét, formázhatatlan lesz.
- A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
- A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.
- Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük.
- A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk. Még szebb lesz, ha a lyukakba is teszünk még egy picit.
- Végül meghintjük porcukorral.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1023
- Tegnapi nézettség: 38
- 7 napos nézettség: 183
- Össznézettség: 72739
- Feltöltés dátuma: 2012. október 09.
Ajánló
Bármilyen más lekvárral is isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dacota
536 recept
Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 300 ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag forralt bor előszedette velem a szaggató formákat. Különösen jó hozzá az idei szilvalekvár, ami még ki sem hűlt a kamrapolcon. :)