r
Nosalty Logó

Fűszeres koszorú

Nyanya
Fűszeres koszorú
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

  • 6 dkg vaj
  • 5 ek zöldfűszer (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, bazsalikom, rozmaring, stb. ízlés szerint)

A lekenéshez

806
Kalória
19.7g
Fehérje
102.1g
Szénhidrátok
34.2g
Zsír
65.1g
Víz
169.3g
Koleszterin
4.4g
Rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 806 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 3219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 806 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4602.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1004 mg
  • Nátrium
    2657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1081 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 3219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kenyérsütőben megdagasztjuk, és megkelesztjük.
  2. Lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk a tésztát, elosztjuk rajta a darabkákra vágott vajat,megszórjuk a fűszerekkel, és feltekerjük.
  3. Koszorú alakúra hajtjuk, a tésztavégeket vízzel megkenjük, jól összeragasztjuk, és kivajazott sütőlapra fektetjük.
  4. A tésztakoszorú külső peremét körben egymástól két ujjnyi távolságra egy ujjnyi mélyen bevagdossuk, és 20 percig kelni hagyjuk.
  5. Tojásos tejföllel megkenjük a tetejét, előmelegített sütőben megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy lapból származik a recept (talán Praktika), harmadik éve sütöm húsvétkor a főtt sonka mellé. Máskor pedig tejföllel nagyon fincsi reggeli.

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Medvehagymás babka

Ha már egyszer adott húsvétkor a csavart, töltött kalács, mellé pedig a szezonálisan csokorszám nyíló medvehagyma, miért ne ereszthetnénk össze őket egy foszlós, pikáns, ünnephez ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Petrezselymes tojásfasírt

Valaki mesélt a tojásfasírtról, hogy gyerekkorában mennyire szerette, elmondása alapján próbáltam elkészíteni. A sok petrezselyemtől lesz igazán friss, amolyan nyárias, könnyed ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és ...