Fűszeres karaj öntöttvas edényben sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
bridge
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
481
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
2884
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
200
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 953.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
481
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 248.7 g
Zsír
-
Összesen 200.4 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5720.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 2603 mg
-
Nátrium 2359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 982.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 697 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
2884
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 180 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húst megmossuk és kb 1 cm-es csíkokban bevagdossuk a tetejét, kb. a hús magasságának negyedéig, majd mindenhol enyhén besózzuk.
- A fűszereket és a zúzott fokhagymákat egy tálkában összekeverjük az olívaolajjal, majd egyenletesen bekenjük velekörben ahusit úgy, hogy a beirdalt részek közé is bőven jusson a pácléből.
- Egy tányérra sorba lefektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy a tényérmindkét oldaláról lelógjanak a szeletek. A közepére tesszük a befűszerezett húst és ráhajtogatjuk két oldalról a bacont. Lefedjük, hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
- Másnap csak betesszük az öntöttvas edénybe, ráöntjük az olajat, ami a pácolódás alatt lecsöpögött róla és aláöntjük avizet. Lefedve 45percig sütjük, majd még 15-20 percig fedő nélkül is, hogy szép ropogós legyen a teteje.
- Felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 45641
- Feltöltés dátuma: 2013. február 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
bridge
24 recept
Anyósom nemrég fedezte fel, hogy a szekrényében lapul egy kb. 30 éves öntöttvas edény, amit eddig szinte nem is használt. Áldjuk a napot amikor rátalált, mert azóta szinte minden húst ebben sütünk (én is már jó párszor kölcsönkértem), mert ebben bármi vajpuhára és ízletesre képes megsülni. Így jött az ötlet, hogy az amúgy száraznak számító karajt is kipróbálom ebben, és természetesen továbbra sem csalódtam.