r
Nosalty Logó

Fűszeres göngyölt pulykacomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Fűszeres göngyölt pulykacomb
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

484
Kalória
49.1g
Fehérje
3.1g
Szénhidrátok
28.9g
Zsír
208.6g
Víz
203.7g
Koleszterin
700.8mg
Rost
1.3g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 484 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1935 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 484 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.5 g

Zsír

  • Összesen
    115.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4177.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    834.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    946 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5979 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1935 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

  1. A combot mossuk meg, majd szárazra töröljük és kicsontozzuk. Sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
  2. A vajat simára kavarjuk az áttört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. A fokhagymás vajat a húsra simítjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, feltekerjük, és konyhacérnával összekötözzük.
  3. A felforrósított olajban a combot, a hagymával és a sárgarépával együtt aranysárgára előpirítjuk, felöntjük egy kevés levessel, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 90 percig sütjük. Gyakran kenegessük a húst a sült szafttal, és ha szükséges, öntsünk hozzá még kevés levest. A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, a combot csomagoljuk alufóliába, és hagyjuk a kikapcsolt sütőben kb. 10 percet pihenni.
  4. A maradék levest a sült szafthoz öntjük, felfőzzük, átszűrjük, egy kisebb edénybe tesszük, és kb. 5 percet főzzük, míg enyhén besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom, fűszeres húsétel. Az olasz fűszerkeverék helyett használhatunk rozmaringot, kakukkfüvet vagy bazsalikomot is. A szószt sűríthetjük kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!