r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemell fokhagymás zöldségágyon sütve

Levka
Fűszeres csirkemell fokhagymás zöldségágyon sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

872
Kalória
65.9g
Fehérje
100.3g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
1075.9g
Víz
124.3g
Koleszterin
29.9g
Élelmi rost
24.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1075.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    761 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    988 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    8085 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    13334 micro
Összesen 872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10710.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    4309 mg
  • Nátrium
    2975 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    401.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

Víz

  • Összesen
    4303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3100 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3045 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3951 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2392 micro
  • Kolin:
    1277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8252 micro
  • β-karotin
    32341 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    53336 micro
Összesen 3493 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 47 kcal

Elkészítés

  1. A sárgarépákat, a krumplikat és a hagymákat megpucoljuk. Ízlés szerint felaprítjuk a zöldségeket. (A fokhagymának csak a felét aprítom fel, a másik felét gerezdekben hagyom!). Én a sárgarépát csíkban, a krumplit nagyobb kockákra, a hagymákat vastagabb szeletekre aprítottam. Fogunk egy edényt, felforraljuk az olajat, beleöntjük az aprított zöldségeket, a zöldborsót és a brokkolivirágokat. Alaposan megkeverjük, pár percig lefedve hagyjuk, majd az aprított fokhagymát is hozzáadjuk. Kb. 15 percig párolom a zöldségeket, negyed pohár vizet is öntünk rá. (Ha nem mirelit a borsó és a brokkoli, kevesebb idő is elég.)
  2. Előmelegítjük a sütőt. (250 °C bátran mehet.) Amíg a zöldségek párolódnak, vékonyabb szeletekre vágjuk a csirkemell filét, majd szárnyas fűszersóval/keverékkel ízlés szerint ízesítjük.
  3. Leszűrjük a zöldségeket, egy tepsi aljára terítjük, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel és a kockázott baconnel, majd ráfektetjük a húsokat. A babérleveleket és a fokhagymagerezdeket a húsok közé tesszük. Lefedjük sütőfóliával, majd fél órára a sütőbe tesszük légkeverésesen. Ha már megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és pár percre felső sütéssel megpirítjuk a tetejét. Tálaláshoz lehet hozzá bármilyen mártást készíteni, vagy anélkül is finom és laktató.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyors vacsorát szerettünk volna készíteni a csirkemell filéből, ezért összeszedtünk mindent, ami jól illik hozzá. Ízlett mindenkinek. :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...