Fűszeres csirke burgonyán sütve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
Összesen
606
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
800g burgonya462 kcal
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
180g fehér hagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
9g kakukkfű9 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
Összesen
2426
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
33.3g burgonya19 kcal
-
41.6g csirkecomb46 kcal
-
7.5g fehér hagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
2.5g bazsalikom1 kcal
-
0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8.3g főzőtejszín11 kcal
-
6.2g füstölt sajt20 kcal
Összesen
100
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 756 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 299.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 548 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 981 micro
Összesen
606
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 141.2 g
Zsír
-
Összesen 146.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 554 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3023.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1437 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 160 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 276 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 344 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2194 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3925 micro
Összesen
2426
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg burgonya
-
4 db csirkecomb
-
2 közepes fej fehér hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 szál kakukkfű
-
1 csokor bazsalikom
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 csipet rozmaring
-
1 csipet kakukkfű
-
200 ml főzőtejszín
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és ketté vagy négybe vágjuk, attól függően, mekkora.
- A hagymát szintén hámozzuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk.
- A fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk.
- A combokat megmossuk, besózzuk mindenhol, kissé a bőr alatt is, majd szintén a bőr alá nyomkodjuk a fokhagymát és a friss zöld fűszereket.
- Kívül borsozzuk.
- A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
- A burgonyát tepsibe szórjuk a hagymával. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringgal és pirospaprikával.
- Összeforgatjuk.
- A combokat bőrös felükkel lefelé rátesszük, és meglocsoljuk a tejszínnel, majd betesszük a sütőbe.
- Mikor félig már kész, a burgonyákat kissé átkeverjük, a combokat átfordítjuk, hogy a bőre megpiruljon, és tovább sütjük.
- Mielőtt elkészülne, rászórjuk vagy helyezzük a sajtot, és készre sütjük.
- Friss salátával, savanyúkkal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 70 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7739
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Ajánló
A csirkecombokat kettévághatjuk, ill. készíthetjük csirke vagy pulykamellel, ill. csirkeszárnnyal is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy könnyen elkészíthető, mindent egybe, tepsibe pakolós fogás, ezért is szeretem készíteni. Ha nem akarunk sokáig a tűzhely mellett időzni, akkor ez egy jó választás!;)