r
Nosalty Logó

Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Claracroft
Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1306 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 327 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1245.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1306 kcal
  • 2% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, a nagyobbakat 8, a kisebbeket 4 gerezdre vágjuk
  2. A fűszereket, a sót beleszórjuk egy tálkába, a tejfölt is beleöntjük, összekeverjük.
  3. Ráöntjük a burgonyagerezdekre, és kézzel jól összekeverjük, hogy a tejföl a gerezdeket bevonja.
  4. Beleöntjük egy akkora tepsibe, hogy a gerezdek ne egymáson legyenek, hanem egymás mellett.
  5. Rádobjuk a fokhagymagerezdeket.
  6. 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Közben kétszervagy háromszor átforgatjuk a burgonyát a tepsiben, hogy minden oldal piruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13419
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 19.

Ajánló

90 napos diétában is alkalmaztam, tejföl helyett paradicsompürével, jó volt. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya
Claracroft 1 recept

Egyszer egy gasztroblogon olvastam egy hasonló receptet, akkor ki is próbáltam, tévénézéshez, nassolni. Az eredeti recept nem tejfölös volt. Azóta gyakran készítem, immár köretnek, két kisfiam szereti a sült krumplit, ez a verzió egyedi és olajmentes. Bátran lehet akárhogy fűszerezni, én készítettem már mézesen, mustárosan, hagymásan, citromosan, stb. Volt, hogy tejföl helyett kechupot tettem rá, azért fontos, hogy legyen valami "nedv", amit a burgonya magába szívhat (ha már egyszer olajat nem kap :)). Amit én nem hagynék ki belőle, az a pirospaprika, szép színt ad az ételnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...