Fűszeres chilis tepsiben sült burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Claracroft
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
327
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1306
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
63
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 311.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
327
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1715.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 356 mg
-
Foszfor 934 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 272.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1245.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
1306
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
2 kg burgonya
-
3 ek tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyákat megpucoljuk, a nagyobbakat 8, a kisebbeket 4 gerezdre vágjuk
- A fűszereket, a sót beleszórjuk egy tálkába, a tejfölt is beleöntjük, összekeverjük.
- Ráöntjük a burgonyagerezdekre, és kézzel jól összekeverjük, hogy a tejföl a gerezdeket bevonja.
- Beleöntjük egy akkora tepsibe, hogy a gerezdek ne egymáson legyenek, hanem egymás mellett.
- Rádobjuk a fokhagymagerezdeket.
- 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Közben kétszervagy háromszor átforgatjuk a burgonyát a tepsiben, hogy minden oldal piruljon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13427
- Feltöltés dátuma: 2012. október 19.
Ajánló
90 napos diétában is alkalmaztam, tejföl helyett paradicsompürével, jó volt. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Claracroft
1 recept
Egyszer egy gasztroblogon olvastam egy hasonló receptet, akkor ki is próbáltam, tévénézéshez, nassolni. Az eredeti recept nem tejfölös volt. Azóta gyakran készítem, immár köretnek, két kisfiam szereti a sült krumplit, ez a verzió egyedi és olajmentes. Bátran lehet akárhogy fűszerezni, én készítettem már mézesen, mustárosan, hagymásan, citromosan, stb. Volt, hogy tejföl helyett kechupot tettem rá, azért fontos, hogy legyen valami "nedv", amit a burgonya magába szívhat (ha már egyszer olajat nem kap :)). Amit én nem hagynék ki belőle, az a pirospaprika, szép színt ad az ételnek.