r
Nosalty Logó

Fűszeres barnasörös csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Fűszeres barnasörös csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4478 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 561 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.5 g

Zsír

  • Összesen
    384.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1007.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 4478 kcal
  • 13% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A köménymagot és a koriandert állandó keverés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd rögtön átöntjük egy mozsárba és összetörjük.
  2. A csülköt alaposan bedörzsöljük sóval, majd hagyjuk legalább fél órát állni.
  3. A megpörkölt és összetört köménymaghoz és korianderhez hozzákeverjük az ételízesítőt, a majorannát és a füstölt pirospaprikát, majd alaposan bedörzsöljük vele az előzőleg már besózott csülköt.
  4. Hagyjuk egy-két órát állni a húst, majd ráöntjük a barna sört, és ezzel is hagyjuk állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Én előző nap bepácoltam a csülköt, majd éjszakára betettem a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a vastag húsréteget.)
  5. Egy sütőtepsibe egy deci olajat öntünk, majd belehelyezzük a bepácolt csülköt, aláöntjük a pácoláshoz használt sört, majd alufóliával lefedjük.
  6. Sütőben, közepes hőmérsékleten 2,5-3 óra alatt puhára sütjük. (A párolási idő a csülök nagyságától függ, én légkeverésnél 160 fokon 2,5 óráig sütjük.)
  7. Amikor a hús puhára sült, levesszük róla a fóliát, kiöntjük hús alatt összegyűlt levet, és a helyére öntjük a maradék 2dl olajat. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük. 
  8. Amikor a csülök szép pirosra sült, kivesszük a zsiradékból és tálalásig melegen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 357
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...