Fűszeres almaszósz nyírfacukorral
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g alma117 kcal
-
8g xilit18 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
18 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
250g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g alma468 kcal
-
30g xilit72 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
71 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
1000g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
47.8g alma22 kcal
-
1.4g xilit3 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
47.8g víz0 kcal
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 445.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.6 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1781.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
- 0% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Hozzávalók
-
4 nagy db alma
-
3 ek xilit
-
10 db szegfűszeg
-
0.5 kk fahéj
-
1 késhegynyi gyömbérpor
-
1 csipet só
-
1 ek citromlé
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 evőkanál finomliszt
-
1 l víz
Elkészítés
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só), annyi vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi (nem baj, ha a végén marad egy kevés), és feltesszük forrni.
- Az almát -forrástól számítva- egy-két percig főzzük, vigyázva, hogy ne essen szét (ez függ az alma fajtájától és persze attól, hogy mekkora darabokra vágtuk az almát), majd levesszük a tűzről.
- Míg az alma kicsit pihen, elkészítjük a rántást. Egy lábasban olajat hevítünk, rátesszük a lisztet, átpirítjuk, majd felengedjük az alma fűszeres levével (lehet, hogy nem kell az összes lé, mindenki saját ízlésének megfelelően adagolja). Csomómentesre keverjük.
- A mártásba tesszük az almát, óvatosan beleforgatjuk, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 17279
- Feltöltés dátuma: 2012. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Télen, nyáron, hidegen, melegen, bármikor, bárhogy... :) Az egyik kedvenc gyümölcsszószunk. Rántás nélkül kicsit hűtve (nyáron hidegen) friss kompótnak is nagyon finom. Az almát én úgy szoktam felvágni, hogy fogom az almát (a magház két végénél fogva -ahol a bemélyedések vannak, oda teszem egyik mélyedésbe a hüvelyk, a másikba a középső ujjamat, mert így könnyen tudom majd forgatni az almát), hogy a hüvelyk ujjam van felül, majd ferdén belevágok a gyümölcsbe, a tetején, mintha jó vastagon akarnám elkezdeni hámozni, úgy, hogy egy tortacikkhez hasonló formát kipattintok belőle (kb. 1 cm vastag és tetszőleges nagyságú, nálam kb. 2 cm az íve), ahogy kicsit megbillentem a kést. Így spirálisan haladva, mindig egy kicsit forgatva az almán, szépen le tudjuk vágni a gyümölcshúst a magházról. Olyan közben az alma, mint egy csigalépcső.:) Ezt a technikát Aputól tanultam. Fotókkal feltöltöttem a praktikák közé, Almadarabolás gyorsan-egyszerűen cím alatt.:) Ha a végén marad egy kis főzőlé, kihűtve kellemes frissítőként el lehet fogyasztani. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/