r
Nosalty Logó

Fűszeres almaszósz nyírfacukorral

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Fűszeres almaszósz nyírfacukorral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 36 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 194 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1781.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 777 kcal
  • 0% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 36 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd közel egyforma darabokra vágjuk. Egy kisebb fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, a fűszereket (szegfűszeg, fahéj, gyömbér, só), annyi vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi (nem baj, ha a végén marad egy kevés), és feltesszük forrni.
  2. Az almát -forrástól számítva- egy-két percig főzzük, vigyázva, hogy ne essen szét (ez függ az alma fajtájától és persze attól, hogy mekkora darabokra vágtuk az almát), majd levesszük a tűzről.
  3. Míg az alma kicsit pihen, elkészítjük a rántást. Egy lábasban olajat hevítünk, rátesszük a lisztet, átpirítjuk, majd felengedjük az alma fűszeres levével (lehet, hogy nem kell az összes lé, mindenki saját ízlésének megfelelően adagolja). Csomómentesre keverjük.
  4. A mártásba tesszük az almát, óvatosan beleforgatjuk, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17279
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Télen, nyáron, hidegen, melegen, bármikor, bárhogy... :) Az egyik kedvenc gyümölcsszószunk. Rántás nélkül kicsit hűtve (nyáron hidegen) friss kompótnak is nagyon finom. Az almát én úgy szoktam felvágni, hogy fogom az almát (a magház két végénél fogva -ahol a bemélyedések vannak, oda teszem egyik mélyedésbe a hüvelyk, a másikba a középső ujjamat, mert így könnyen tudom majd forgatni az almát), hogy a hüvelyk ujjam van felül, majd ferdén belevágok a gyümölcsbe, a tetején, mintha jó vastagon akarnám elkezdeni hámozni, úgy, hogy egy tortacikkhez hasonló formát kipattintok belőle (kb. 1 cm vastag és tetszőleges nagyságú, nálam kb. 2 cm az íve), ahogy kicsit megbillentem a kést. Így spirálisan haladva, mindig egy kicsit forgatva az almán, szépen le tudjuk vágni a gyümölcshúst a magházról. Olyan közben az alma, mint egy csigalépcső.:) Ezt a technikát Aputól tanultam. Fotókkal feltöltöttem a praktikák közé, Almadarabolás gyorsan-egyszerűen cím alatt.:) Ha a végén marad egy kis főzőlé, kihűtve kellemes frissítőként el lehet fogyasztani. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...