Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gnocchihoz
-
200g padlizsán48 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
250g paradicsom45 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
613
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gnocchihoz
-
800g padlizsán190 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
-
100g lilahagyma36 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2449
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gnocchihoz
-
32.4g padlizsán8 kcal
-
16.2g finomliszt59 kcal
-
40.6g paradicsom7 kcal
-
4.1g lilahagyma1 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g bazsalikom0 kcal
-
4.1g sajt14 kcal
Összesen
99
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 463.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1392 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 819 micro
Összesen
613
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 59.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3402.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 972 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 359 mg
-
Foszfor 1274 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1854.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 822 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 169 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 1010 micro
-
β-karotin 5569 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 25730 micro
-
Lut-zea 3276 micro
Összesen
2449
kcal
- 3% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1043 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
99
kcal
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
2 db padlizsán
-
400 g finomliszt
-
1 kg paradicsom
-
2 kis db lilahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
100 g sajt
Elkészítés
A gnocchihoz
- A padlizsánokat megmossuk, és egy kis késsel megszurkáljuk, majd lapos tepsire tesszük. Egy mély sütőtálba helyezzük a gerezdekre vágott paradicsomot, a negyedelt lila hagymákat és a fokhagyma gerezdjeit, majd leöntjük az olajjal, sózzuk és borsozzuk.
- A padlizsánokat és a paradicsomos edényt 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A paradicsomot nagyjából 35 percig sütjük, vagy amíg a gerezdek meg nem puhultak. A padlizsánt tovább bent kell hagyni, körülbelül 50-60 percre lesz szüksége ahhoz, hogy a belseje teljesen krémesre süljön.
- A sült paradicsomos tepsi teljes tartalmát (a kisült levet is) egy turmixgépbe tesszük a friss bazsalikommal, és teljesen krémesre dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük.
- A lisztet egy gyúródeszkára szórjuk, a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A sült padlizsánok belsejét kikaparjuk a héjból, és aprítógépben krémesre dolgozzuk. A padlizsánpürét a liszt közepében lévő mélyedésbe öntjük.
- A lisztből és a padlizsánból ruganyos, de egységes tésztát gyúrunk. Attól függően, hogy mekkorák voltak a zöldségeink, több vagy kevesebb lisztre lehet majd szükségünk a gyúráshoz.
- Amikor elkészült a tészta, kisebb darabokban ujjnyi vastag hurkákat formálunk belőle, majd a hurkákból késsel kis darabokat vágunk. A levágott darabokat egy felfordított villa hátán a hüvelykujjunkkal lenyomjuk, így barázdás külsőt adunk a gnocchiknak.
- Ha kész van az összes gnocchi, bő, sós, lobogó vízben megfőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kihalásszuk őket. A kifőtt gnocchit elkeverjük a szósszal, majd összemelegítjük és reszelt sajttal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4095
- Feltöltés dátuma: 2022. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A gnocchi egy gyors, szinte elronthatatlan házi tésztaféle, amit ráadásul kényünkre-kedvünkre alakíthatunk. Én most a krumplit cseréltem ki benne füstös padlizsánra, és a végeredmény egészen isteni lett.