r
Nosalty Logó

Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 2449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

Összesen 99 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    59.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3402.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    972 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1854.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    5569 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3276 micro
Összesen 2449 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1043 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A padlizsánokat megmossuk, és egy kis késsel megszurkáljuk, majd lapos tepsire tesszük. Egy mély sütőtálba helyezzük a gerezdekre vágott paradicsomot, a negyedelt lila hagymákat és a fokhagyma gerezdjeit, majd leöntjük az olajjal, sózzuk és borsozzuk.
  2. A padlizsánokat és a paradicsomos edényt 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk. A paradicsomot nagyjából 35 percig sütjük, vagy amíg a gerezdek meg nem puhultak. A padlizsánt tovább bent kell hagyni, körülbelül 50-60 percre lesz szüksége ahhoz, hogy a belseje teljesen krémesre süljön.
  3. A sült paradicsomos tepsi teljes tartalmát (a kisült levet is) egy turmixgépbe tesszük a friss bazsalikommal, és teljesen krémesre dolgozzuk. Megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük.
  4. A lisztet egy gyúródeszkára szórjuk, a közepén egy mélyedést alakítunk ki. A sült padlizsánok belsejét kikaparjuk a héjból, és aprítógépben krémesre dolgozzuk. A padlizsánpürét a liszt közepében lévő mélyedésbe öntjük.
  5. A lisztből és a padlizsánból ruganyos, de egységes tésztát gyúrunk. Attól függően, hogy mekkorák voltak a zöldségeink, több vagy kevesebb lisztre lehet majd szükségünk a gyúráshoz.
  6. Amikor elkészült a tészta, kisebb darabokban ujjnyi vastag hurkákat formálunk belőle, majd a hurkákból késsel kis darabokat vágunk. A levágott darabokat egy felfordított villa hátán a hüvelykujjunkkal lenyomjuk, így barázdás külsőt adunk a gnocchiknak.
  7. Ha kész van az összes gnocchi, bő, sós, lobogó vízben megfőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor szűrőkanállal kihalásszuk őket. A kifőtt gnocchit elkeverjük a szósszal, majd összemelegítjük és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4095
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstös padlizsángnocchi sültparadicsom-szószban
Lakos Benedek 373 recept

A gnocchi egy gyors, szinte elronthatatlan házi tésztaféle, amit ráadásul kényünkre-kedvünkre alakíthatunk. Én most a krumplit cseréltem ki benne füstös padlizsánra, és a végeredmény egészen isteni lett.

Hozzávalók

A gnocchihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...