Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Frico
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
11g olívaolaj94 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
325g alaplé23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
250g kenyér685 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
Összesen
1063
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
43g olívaolaj376 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
500g vöröshagyma182 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1300g alaplé91 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1000g kenyér2740 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
Összesen
4248
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
16.4g vöröshagyma6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
42.6g alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
32.8g kenyér90 kcal
-
4.9g füstölt sajt16 kcal
Összesen
139
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.4 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3136.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 2229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 192.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
1063
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 145.5 g
Zsír
-
Összesen 167.8 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12545.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 292 mg
-
Kálcium 1377 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 458 mg
-
Foszfor 1442 mg
-
Nátrium 8915 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.2 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 769.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 938 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 459 micro
Összesen
4248
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
139
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
0.5 dl olívaolaj
-
50 g vaj
-
500 g vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.3 l alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- Egy nagyobb méretű lábasban felhevítjük az olívaolajat és a vajat. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, majd lefedve puhára, már-már krémesre pároljuk. (Ez akár 20-30 percbe is beletelhet.)
- A megpárolt hagymát felöntjük az alaplével, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Jól elkeverjük, és legalább 30 percig főzzük alacsony lángon.
- A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük őket, majd a tetőket megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. A felhasznált Frico füstölt sajt össze nem téveszthető, karakteres ízvilágának köszönhetően az ételünk igazán különleges lesz, ugyanis ezt a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstöléssel készítik. Végül a kibelezett és sajttal megszórt cipót 250 fokos sütőben 10-15 percig pirítjuk.
- A megpirult cipóba kanalazzuk a levest, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és felaprított újhagymával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 8089
- Feltöltés dátuma: 2018. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Frico
6 recept
A hagymalevest a füstölt ízvilág teszi igazán különlegessé. A Frico Füstölt sajt egyedisége a kellemesen füstös ízben rejlik. A mással össze nem keverhető, karakteres ízét annak köszönheti, hogy a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstölik.