r
Nosalty Logó

Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Frico
Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    2229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12545.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    8915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    938 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 4248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 139 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb méretű lábasban felhevítjük az olívaolajat és a vajat. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, majd lefedve puhára, már-már krémesre pároljuk. (Ez akár 20-30 percbe is beletelhet.)
  2. A megpárolt hagymát felöntjük az alaplével, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Jól elkeverjük, és legalább 30 percig főzzük alacsony lángon.
  3. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük őket, majd a tetőket megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. A felhasznált Frico füstölt sajt össze nem téveszthető, karakteres ízvilágának köszönhetően az ételünk igazán különleges lesz, ugyanis ezt a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstöléssel készítik. Végül a kibelezett és sajttal megszórt cipót 250 fokos sütőben 10-15 percig pirítjuk.
  4. A megpirult cipóba kanalazzuk a levest, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és felaprított újhagymával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8015
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagymalevest a füstölt ízvilág teszi igazán különlegessé. A Frico Füstölt sajt egyedisége a kellemesen füstös ízben rejlik.  A mással össze nem keverhető, karakteres ízét annak köszönheti, hogy a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstölik. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...