r
Nosalty Logó

Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Frico
Füstöltsajtos-hagymaleves cipóban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1063
Kalória
36.4g
Fehérje
130.3g
Szénhidrátok
42g
Zsír
192.3g
Víz
26.9g
Koleszterin
12g
Rost
19.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    2229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1063 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12545.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1442 mg
  • Nátrium
    8915 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    769.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    938 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 4248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb méretű lábasban felhevítjük az olívaolajat és a vajat. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát és fokhagymát, majd lefedve puhára, már-már krémesre pároljuk. (Ez akár 20-30 percbe is beletelhet.)
  2. A megpárolt hagymát felöntjük az alaplével, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a felaprított rozmaringot is. Jól elkeverjük, és legalább 30 percig főzzük alacsony lángon.
  3. A cipók tetejét levágjuk, kibelezzük őket, majd a tetőket megszórjuk a reszelt füstölt sajttal. A felhasznált Frico füstölt sajt össze nem téveszthető, karakteres ízvilágának köszönhetően az ételünk igazán különleges lesz, ugyanis ezt a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstöléssel készítik. Végül a kibelezett és sajttal megszórt cipót 250 fokos sütőben 10-15 percig pirítjuk.
  4. A megpirult cipóba kanalazzuk a levest, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és felaprított újhagymával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A hagymalevest a füstölt ízvilág teszi igazán különlegessé. A Frico Füstölt sajt egyedisége a kellemesen füstös ízben rejlik.  A mással össze nem keverhető, karakteres ízét annak köszönheti, hogy a sajtot a mai napig hagyományos módon, bükkfán füstölik. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!