Füstölt szalonnás töltött burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
133g burgonya77 kcal
-
72g zsemle197 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
83g víz0 kcal
Összesen
585
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
216g zsemle590 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
1754
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
34.2g burgonya20 kcal
-
18.5g zsemle50 kcal
-
8.5g füstölt szalonna56 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
4.3g füstölt sajt14 kcal
-
21.4g víz0 kcal
Összesen
150
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 879.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 419 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 234.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
585
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 101.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2638.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 1258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 704.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
1754
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
5 dkg füstölt sajt
-
2.5 dl víz
Elkészítés
- A krumplit tisztítás után kettévágjuk, és kikaparjuk a közepét, jó nagy mélyedést készítünk.
- A szalonnát apróra vágjuk, és a kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk rajta.
- A kenyeret vagy zsömlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük, ráütjük a tojást, befűszerezzük (ízlés szerint). Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen.
- A krumpliforgácsokat egy tepsi aljára terítjük. A kivájt krumplikat megtöltjük a masszával, és a darabolt burgonyára rakjuk.
- Aláöntjük a vizet, majd a sütőbe toljuk. A párában a burgonyák először megpuhulnak, majd ropogósra sülnek.
- A sütés vége felé megszórhatjuk reszelt sajttal. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11201
- Feltöltés dátuma: 2012. január 23.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
A finom illat, ami a lakásban terjed sülés közben, azt a gondolatot hagyja maga után; hogy mikor lesz már kész?! Laktató étel, nem kell sok belőle. 40-50 perc sütés után érdemes egy fogvájóval, vagy hústűvel ellenőrizni a burgonya átsülését (nehezen puhul meg). A vizet, amit aláöntünk, lehet ízesíteni is. Ha magába szívta, akkor kevéssel pótoljuk.