r
Nosalty Logó

Füstölt szalonnás töltött burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Füstölt szalonnás töltött burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 585 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 1754 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit tisztítás után kettévágjuk, és kikaparjuk a közepét, jó nagy mélyedést készítünk.
  2. A szalonnát apróra vágjuk, és a kockára vágott hagymákat megfonnyasztjuk rajta.
  3. A kenyeret vagy zsömlét vízben megáztatjuk. Kinyomkodás után a hagymára tesszük, ráütjük a tojást, befűszerezzük (ízlés szerint). Jól elkeverjük, hogy a kenyér szétmenjen.
  4. A krumpliforgácsokat egy tepsi aljára terítjük. A kivájt krumplikat megtöltjük a masszával, és a darabolt burgonyára rakjuk.
  5. Aláöntjük a vizet, majd a sütőbe toljuk. A párában a burgonyák először megpuhulnak, majd ropogósra sülnek.
  6. A sütés vége felé megszórhatjuk reszelt sajttal. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11201
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 23.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A finom illat, ami a lakásban terjed sülés közben, azt a gondolatot hagyja maga után; hogy mikor lesz már kész?! Laktató étel, nem kell sok belőle. 40-50 perc sütés után érdemes egy fogvájóval, vagy hústűvel ellenőrizni a burgonya átsülését (nehezen puhul meg). A vizet, amit aláöntünk, lehet ízesíteni is. Ha magába szívta, akkor kevéssel pótoljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...