r
Nosalty Logó

Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ana's Kitchen
Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Összesen 3251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hús

Burgonyapüré

Összesen 161 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    273.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1240 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 3251 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Hús

Burgonyapüré

Elkészítés

Hús

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra. A húsokat daraboljuk fel tetszés szerint, majd mossuk át alaposan. Ezután sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tepsit kenjünk ki zsírral, helyezzük bele a húsokat és szórjuk közéjük és a tetejére, a félbevágott fokhagymagerezdeket. Öntsük fel vízzel, majd fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben 180 C fokon süssük egy órán át.
  3. Ezután vegyük le a fóliát és süssük 200 C fokon, hogy szépen megpiruljon. Ha elkészült, akkor burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!

Burgonyapüré

  1. A krumplit tisztítsuk meg és tegyük oda főni hideg, sós vízben. Ha megfőtt, akkor öntsük le róla a vizet és fűszerezzük, adjuk hozzá a vajat és a tejet. Kézi mixerrel vagy krumplinyomóval dolgozzuk össze.
  2. Fontos, hogy hideg vajat adjunk a krumplihoz és keverjük addig, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Mivel az átnyomott krumpli már nem forró, valószínűleg még csak nem is meleg, hanem inkább langyos, ezért eltarthat egy ideig, amíg ez bekövetkezik. De megéri a fáradtságot. Ettől lesz igazán krémes a püré.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 1507
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt oldalas burgonyapürével és savanyúsággal
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Hús

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...