r
Nosalty Logó

Füstölt nyelvvel töltött bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Füstölt nyelvvel töltött bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 442 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 3966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 248 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 442 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    675 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9839.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    6472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    527 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    752 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 3966 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A bagetthez

  1. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az összemorzsolt élesztőt,megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük alulra a folyadékokat: élesztős tej, joghurt, tejföl, olvasztott vaj, öregtészta, majd a szilárdakat: sikér, tejsavópor, liszt, só. Dagasztó-kelesztő programra állítjuk, 1,5 óra. Ha nincs gép, akkor ruganyos tésztát gyúrunk az anyagokból és kb. 50-60 percet kelesztjük, amíg duplájára megnő.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, ovális - hosszúkás alakúra nyújtjuk (35 x 15 cm), két szélén 4-5 cm-ként srégen bevágjuk, a kenyér közepére halmozzuk a darált nyelv és nyers tojás sózott-borsozott keverékét, ezután a két szélről behajtogatjuk a lapokat úgy, hogy egymást fedjék, végét visszahajtjuk. Mindhárom kenyérkével így járunk el.
  4. A megformázott bagettet megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és 10-15 percre újra kelesztjük.
  5. A megnövekedett bagetteket előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 772
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt nyelvvel töltött bagett
Évi néni 1830 recept

Még maradt a főtt, füstölt nyelvekből egy kevés, így használtam el. Nálam nem vész semmi kárba.

Hozzávalók

A bagetthez

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...