r
Nosalty Logó

Füstölt-kötözött sonkás töltött kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Füstölt-kötözött sonkás töltött kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kenyértésztához

A töltelékhez

Összesen 1361 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kenyértésztához

A töltelékhez

Összesen 6805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kenyértésztához

A töltelékhez

Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    2577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 1361 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271 g

Zsír

  • Összesen
    262.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16653.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    12886 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    786 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 6805 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A kenyértésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A kenyértésztához

  1. A kenyértészta hozzávalóit egy tálban öntve, jó alaposan kidolgozzuk, liszttel megszórva, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
  2. Egy tálba öntjük a tejfölt, olívaolajat, sót és borsot, elkeverjük.
  3. A főtt sonkát kicsire felkockázzuk, a mozzarellát késsel, vagy kézzel falatnyi darabokra szedjük, a füstölt sajtot lereszeljük.
  4. A tepsit kicsit olajozzuk ki és tegyük rá a sütőpapírt, azt is picit olajozzuk a napraforgó olajjal, éppen hogy olajos legyen.
  5. A tésztát deszkára borítva alaposan átgyúrjuk, kétfele vesszük, és a két cipót hagyjuk újra letakarva, megint megkelni a duplájára.
  6. A tésztát kinyútjuk téglalap alakúra, megkenjük az olívaolajos tejföllel, rászórjuk hosszában, mint a bejgli tölteléket a felkockázott sonkát, rárakjuk a fele mozzarella és a fele füstölt sajt mennyiséget, majd jó alaposan és szorosan feltekerjük, mint a bejglit. Közben ki ne folyjon, és ha feltekertük, a két végét szorosan összefogjuk, majd feltekerjük, mint egy csigát, betesszük a tepsibe.
  7. Megkenjük az olívaolajos-tejföllel, és az előmelegített sütőben készre, ropogósra, aranybarnára sütjük (figyelni kell sütőtől függ!).
  8. A másik cipót is nyújtjuk, töltjük, feltekerjük, beletesszük és megkenjük, kisütjük.
  9. Hagyjuk hűlni, majd szépen felszeleteljük, tetszés szerinti formában és nagyságra.
  10. Tálalhatjuk második fogásként egy leves után, vagy pohár tejjel uzsonnára, vacsorára, ha marad másnap reggelre is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2170
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Ajánló

Ebéd: finom tavaszias leves, zöldség, újkrumpli, zöldborsó, zöldbab, spárgakrém,... ki mit szeret. Finom friss tej, ha reggelire, uzsonnára esetleg vacsorára fogyasztja valaki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstölt-kötözött sonkás töltött kenyér
Éva-Anyóca 350 recept

Kimaradt a füstölt-főtt kötözött sonka húsvétról, ( ez az étel pár nappal húsvét után készült, csak most tettem fel ), -és mivel szeretjük a kenyeret, Jamie Oliver kenyere, gyors, finom, egyszerű, és mindig sikerül elkészíteni, ezért döntöttem úgy, hogy ebbe fogom tölteni a sonkát. Kicsit gazdagabbá téve az ízeket tettem bele mozzarellát, füstölt sajtot. A tetején lévő olívaolajos-tejfölös fűszeres megkenés nemcsak finommá, hanem puhává, de ugyanakkor aranybarnává tette. Nagyon finom egy tavaszi leves után.:-)) Akár pohár tej elfogyasztásával kitűnő uzsonna, reggeli. Sikerem volt vele. :-)

Hozzávalók

A kenyértésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...