r
Nosalty Logó

Füstölt húsos habart bableves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt húsos habart bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    1894 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 675 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.3 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16837.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    2597 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    995 mg
  • Foszfor
    1706 mg
  • Nátrium
    11366 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1711.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1964 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 4050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, fazékba tesszük, és ismételten felöntjük annyival, hogy ellepje, + 2-3 cm. Odatesszük főni.
  3. A felkarikázott, kockázott füstölt húsokat, a sót és a babérlevelet hozzáadjuk, és lassú lángon fedő alatt addig főzzük, ameddig meg nem puhul a babunk. Ha már puha, beletesszük az ecetet.
  4. Habarást készítünk: A lisztet a tejföllel és a tejjel csomómentesre elkeverjük, és szűrőn keresztül beleengedjük a levesbe. Újraforralásig főzzük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 614
  • Össznézettség: 250678
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a babot. Minden fajtáját, minden formában és mennyiségben. Mint oly sok minden mást, ezt is nagymamámtól tanultam. Rengetegszer készítem, tökéletes akár hétköznapokon is ebédre, vacsorára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...