r
Nosalty Logó

Fusilli aki lasagnet játszik

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fusilli aki lasagnet játszik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 24% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fusilli tészta megfőzése

Szósz

Sütéshez előkészítés

Sütés

Összesen 709 kcal
  • 24% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fusilli tészta megfőzése

Szósz

Sütéshez előkészítés

Sütés

Összesen 4255 kcal
  • 24% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Fusilli tészta megfőzése

Szósz

Sütéshez előkészítés

Sütés

Összesen 276 kcal
  • 24% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    2012 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    671 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 709 kcal
  • 24% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    218.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13526.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    788 mg
  • Nátrium
    12072 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    951 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4027 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 4255 kcal
  • 24% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    261 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Fusilli tészta megfőzése

Szósz

Sütéshez előkészítés

Sütés

Elkészítés

Fusilli tészta megfőzése

  1. Felteszünk kb. 5 liter vizet 4 evőkanál sóval és 4 evőkanál olajjal főni.
  2. A forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát, néha megkavarjuk. 11 percig főzzük, leszűrjük.

Szósz

  1. 3 evőkanál olívaolajon 4 gerezd passzírozott fokhagymát egy serpenyőben megfuttatunk, a sűrített paradicsomot belekeverjük, majd 1 dl vízzel felengedjük, és sózzuk, borsozzuk.
  2. A babérlevéllel és bazsalikommal fűszerezzük.
  3. A kockákra vágott sonkát hozzáadjuk, és néhány perc alatt sűrűre főzzük.

Sütéshez előkészítés

  1. Egy tepsit a margarinnal kikenünk, egy réteg fusilli tésztát elhelyezünk, rá sonkás szószt kenünk, majd 3-4 szelet sajt, erre sonka, majd ismét sajt kerül.
  2. Fusilli tésztával befedjük, ráteszünk pár szem kimagozott olajbogyót, és reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Sütés

  1. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és éppen csak pirulni kezd.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13981
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 16.

Ajánló

Fehér gyöngybort ajánlok hozzá, gyümölccsel teli illattal és ízvilággal, az egerszalóki Juhász testvérek pincészetéből.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a farsang ideje. A fusilli tésztát beöltöztettem, mint a lasagnet, így lett a kis hamis: fusilli lasagne módra. De így is fel lehet őt ismerni!:-D

Hozzávalók

Fusilli tészta megfőzése

Szósz

Sütéshez előkészítés

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...