r
Nosalty Logó

Fürjtojás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fürjtojás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin

Tálalás

Összesen 319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin

Tálalás

Összesen 954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin

Tálalás

Összesen 194 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 319 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1776.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    193 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    523 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Muffin

Tálalás

Elkészítés

Muffin

  1. Felütjük a tojásokat.
  2. Összekeverjük a hozzávalókat kézi botmixerrel.
  3. A bacon csíkokat felkockázzuk, és hozzáadjuk az összeturmixozott hozzávalókhoz.
  4. A mini muffin formákat (24 lyukú) kikenjük. Olyan 10-11 darabot elég.
  5. Belekanalazzuk, és sütőbe helyezzük.

Tálalás

  1. 1 paradicsomot felszeletelünk, igényesen tálaljuk, és szükség esetén 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel elfogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1516
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 03.

Ajánló

Nagyon finom, kellően tápláló étel. Ezt az ételt leginkább reggelire ajánlom. Arra vigyázzunk, hogy a muffin formát áztassuk be, mert a tojás odaragad. Még nem tudtam úgy megoldani, hogy ne ragadjon oda, de akinek sikerül, az írjon már, hogy hogyan is ment. A legfontosabb, hogy nem hagyományos muffin forma kell, hanem eggyel kisebb, a 24 lyukú mini muffin forma. Nyilván lehet a hagyományosban is elkészíteni, de ahhoz több tojás is kell.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az interneten számos hasonló videó kering, viszont fürjtojással még senki sem készítette el, ezért megcsináltam én.

Hozzávalók

Muffin

Tálalás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...