r
Nosalty Logó

Fügével töltött szűzpecsenye Brie-mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Fügével töltött szűzpecsenye Brie-mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 614 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 2457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 116 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    604 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 614 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.5 g

Zsír

  • Összesen
    113.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1669 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    2059 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2415 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2575 micro
Összesen 2457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A krumplit odarakjuk sós vízbe főni, majd nekilátunk a szűznek.A húst középen, hosszába felszúrjuk, kialakítva így a lyukat, amelybe betöltjük a fügét és a szalonnát. Egy serpenyőben kívülről kérget sütünk rá, majd félrerakjuk.
  2. A mártáshoz összeforraljuk a tejszínt a darabolt sajttal és a fűszerekkel, majd szitán átszűrjük. Előmelegítjük a sütőt.
  3. A burgonyát leszűrjük, megszabadítjuk a héjától, majd kockákra vágjuk.
  4. A húst berakjuk a sütőbe.
  5. A serpenyőbe, amelyben a szűzérmét sütöttük elő, aprított petrezselymet dobunk, majd alaposan átpirítjuk a krumplival. Ekkora a hús is elkészül, és kevés pihentetés után tálalhatunk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6804
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Ez egy tipikus hétvégi, családi recept, ami ujjat húz a rántott hússal. Több fogásos menühöz tudnám ajánlani, de megállja a helyét önmagában is. Mivel nagyon laza, színhús az alapanyagunk, ezért bátran ajánlhatunk hozzá fiatal fehér vagy akár rozé borokat is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Szűzérme. Egy isteni húsrész, amelyre érdemes párszáz forinttal többet kiadnunk. Ezt a receptet az aszalt gyümölcs és a hús párosítása ihlette.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...