Fügelekvárral sült sertéscomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sült húshoz
-
200g sertéscomb364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g fügelekvár28 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
60g füge44 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A mártáshoz
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5g chutney11 kcal
Összesen
494
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sült húshoz
-
1200g sertéscomb2184 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g fügelekvár167 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
360g füge264 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
A mártáshoz
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
30g chutney65 kcal
Összesen
2960
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sült húshoz
-
62.6g sertéscomb114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.1g fügelekvár9 kcal
-
1.1g rozmaring1 kcal
-
10.4g vöröshagyma4 kcal
-
18.8g füge14 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
A mártáshoz
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
1.6g chutney3 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 461 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 219 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
494
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251.5 g
Zsír
-
Összesen 147.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5215.1 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 2764 mg
-
Nátrium 1396 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 877 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
2960
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A sült húshoz
-
1.2 kg sertéscomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek fügelekvár
-
3 szál rozmaring
-
4 kis db vöröshagyma
-
4 db füge
-
6 gerezd fokhagyma
A mártáshoz
-
1 ek vaj
-
1.5 dkg finomliszt
-
2 ek chutney
Elkészítés
A sült húshoz
- A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hűlni.
- Amikor már langyos és meg tudjuk fogni, akkor a rozmaring ágakat a tetejére fektetjük, és megkötözzük a húst. Ehhez először hosszában, a hús alatt végigvezetünk egy spárgát. A fenti szálat 2-3 centire lehúzzuk, és megfogjuk az ujjunkkal, majd keresztben átbujtatjuk a hús alatt a spárgát, és az előzőleg lefogott hurkon átbujtatjuk. Addig ismételjük ezt, amíg a végére nem érünk, aztán összekötjük a spárga két végét.
- A megkötözött húst megkenjük a füge chutney-val, és egy tepsibe tesszük. Köré szórjuk a megtisztított, félbevágott hagymákat, az egész fokhagyma gerezdeket és a félbevágott fügét.
- Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre.
- A sütési idő letelte után levesszük az alufóliát, és további 30 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
A mártáshoz
- A tepsiből kivesszük a zöldségeket és a fügét, majd a visszamaradt szaftot (ha szükséges) felöntjük kevés alaplével és a tűzhelyen közepes lángon melegíteni kezdjük, addig, amíg fel nem oldódik minden odasült ízanyag.
- A mártáshoz átszűrjük a sütés közben, a tepsibe kifolyt húslét, hozzáadjuk a füge chutney-t, és elkezdjük összemelegíteni.
- Közben a lisztet elkeverjük a puha vajjal, majd ha már forrni kezd a mártás, akkor hozzáadjuk, és habverővel alaposan elkavarjuk, hogy besűrűsödjön.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 531
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 69855
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Egy ideje a kamrapolcomon állt egy adag füge chutney, amit így füge szezonban elővettem, és ezzel dobtam fel a sült hús, na meg került hozzá az idei gyümölcsből is. Szerintem isteni volt, és a kötözésnek köszönhetően nagyon jó szaftos marad a hús. Mivel elég nehéz leírni a kötözés folyamatát, ezért itt vannak hozzá képek, hogy hogyan kell bánni a madzaggal.