r
Nosalty Logó

Fügelekvárral sült sertéscomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Fügelekvárral sült sertéscomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült húshoz

A mártáshoz

Összesen 494 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült húshoz

A mártáshoz

Összesen 2960 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült húshoz

A mártáshoz

Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    219 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 494 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5215.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    2764 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 2960 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A sült húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A sült húshoz

  1. A sertéscomb mindkét oldalát besózzuk/borsozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és nagy lángon körbepirítjuk a húst, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. Amikor már langyos és meg tudjuk fogni, akkor a rozmaring ágakat a tetejére fektetjük, és megkötözzük a húst. Ehhez először hosszában, a hús alatt végigvezetünk egy spárgát. A fenti szálat 2-3 centire lehúzzuk, és megfogjuk az ujjunkkal, majd keresztben átbujtatjuk a hús alatt a spárgát, és az előzőleg lefogott hurkon átbujtatjuk. Addig ismételjük ezt, amíg a végére nem érünk, aztán összekötjük a spárga két végét.
  3. A megkötözött húst megkenjük a füge chutney-val, és egy tepsibe tesszük. Köré szórjuk a megtisztított, félbevágott hagymákat, az egész fokhagyma gerezdeket és a félbevágott fügét.
  4. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50-60 percre.
  5. A sütési idő letelte után levesszük az alufóliát, és további 30 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.

A mártáshoz

  1. A tepsiből kivesszük a zöldségeket és a fügét, majd a visszamaradt szaftot (ha szükséges) felöntjük kevés alaplével és a tűzhelyen közepes lángon melegíteni kezdjük, addig, amíg fel nem oldódik minden odasült ízanyag.
  2. A mártáshoz átszűrjük a sütés közben, a tepsibe kifolyt húslét, hozzáadjuk a füge chutney-t, és elkezdjük összemelegíteni.
  3. Közben a lisztet elkeverjük a puha vajjal, majd ha már forrni kezd a mártás, akkor hozzáadjuk, és habverővel alaposan elkavarjuk, hogy besűrűsödjön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 527
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 74
  • Össznézettség: 69523
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje a kamrapolcomon állt egy adag füge chutney, amit így füge szezonban elővettem, és ezzel dobtam fel a sült hús, na meg került hozzá az idei gyümölcsből is. Szerintem isteni volt, és a kötözésnek köszönhetően nagyon jó szaftos marad a hús. Mivel elég nehéz leírni a kötözés folyamatát, ezért itt vannak hozzá képek, hogy hogyan kell bánni a madzaggal.

Hozzávalók

A sült húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...