r
Nosalty Logó

Frissítően tavaszi citromos zöldborsókrém

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Frissítően tavaszi citromos zöldborsókrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2545 micro
Összesen 470 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    3037 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    506 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    812 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10178 micro
Összesen 1880 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldborsót megtisztítjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Egy kényelmes serpenyőben vajat melegítünk, majd pár perc alatt átfuttatjuk/átforgatjuk benne a főtt zoldborsót.
  3. Vegyük elő a mozsárt, kanalazzuk bele a zöldborsót, szórjuk meg egy csipet sóval, frissen őrölt feketeborssal, fokhagymaporral és pár csepp friss citrom levével, majd törjük pürésre.
  4. Opcionálisan egy kanál vajkrémet is adhatunk hozzá, így pár árnyalattal világosabb és még krémesebb pürét kapunk. (Én mindkettőt külön elkészítettem és használtam a pirított kenyerem díszítésénél).
  5. Szeleteljük fel a kenyeret (a legfinomabb rozs- vagy kovászos kenyérrel), pirítsuk meg kenyérpirítóban, vagy melegítsünk egy serpenyőben egy kevés vajat és süssük meg benne ropogósra a kenyérszeleteket.
  6. A ropogósra sült kenyérszeleteket egy kiskanállal vagy vajazó késsel kenjük meg zöldborsópürével (ha a vajkrémes verziót is elkészítettük, nyugodtan használjuk és dekoráljuk mindkét krémmel), mehet rá még pár csepp citrom, egy kis só és bors, díszítsük friss köménylevelekkel vagy zöldborsócsírával.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2387
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Frissítően tavaszi citromos zöldborsókrém
Hering András 182 recept

Zöldülnek a rügyek a fákon és a bokrokon, zöldüljön ki hát a konyhánk is. A tavasz első hírnökeként itt van most ez a zöldborsós szendvicskrém, ami frissességet hoz a tányérra, ráadásul villámgyorsan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...