Frissítően tavaszi citromos zöldborsókrém
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hering András
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g zöldborsó81 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g rozskenyér324 kcal
-
11g vajkrém40 kcal
-
1g csírák0 kcal
Összesen
470
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g zöldborsó324 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g rozskenyér1295 kcal
-
42g vajkrém160 kcal
-
2g csírák1 kcal
Összesen
1880
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
41.8g zöldborsó34 kcal
-
1.5g vaj10 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
52.2g rozskenyér135 kcal
-
4.4g vajkrém17 kcal
-
0.2g csírák0 kcal
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1275.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 126.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2545 micro
Összesen
470
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5101.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1063 mg
-
Nátrium 3037 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 301.5 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 506 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 163 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 812 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 1838 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10178 micro
Összesen
1880
kcal
- 7% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 52.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1062 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
-
1 ek vaj
-
1 tk fokhagymapor
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldborsót megtisztítjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
- Egy kényelmes serpenyőben vajat melegítünk, majd pár perc alatt átfuttatjuk/átforgatjuk benne a főtt zoldborsót.
- Vegyük elő a mozsárt, kanalazzuk bele a zöldborsót, szórjuk meg egy csipet sóval, frissen őrölt feketeborssal, fokhagymaporral és pár csepp friss citrom levével, majd törjük pürésre.
- Opcionálisan egy kanál vajkrémet is adhatunk hozzá, így pár árnyalattal világosabb és még krémesebb pürét kapunk. (Én mindkettőt külön elkészítettem és használtam a pirított kenyerem díszítésénél).
- Szeleteljük fel a kenyeret (a legfinomabb rozs- vagy kovászos kenyérrel), pirítsuk meg kenyérpirítóban, vagy melegítsünk egy serpenyőben egy kevés vajat és süssük meg benne ropogósra a kenyérszeleteket.
- A ropogósra sült kenyérszeleteket egy kiskanállal vagy vajazó késsel kenjük meg zöldborsópürével (ha a vajkrémes verziót is elkészítettük, nyugodtan használjuk és dekoráljuk mindkét krémmel), mehet rá még pár csepp citrom, egy kis só és bors, díszítsük friss köménylevelekkel vagy zöldborsócsírával.
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 2387
- Feltöltés dátuma: 2022. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hering András
182 recept
Zöldülnek a rügyek a fákon és a bokrokon, zöldüljön ki hát a konyhánk is. A tavasz első hírnökeként itt van most ez a zöldborsós szendvicskrém, ami frissességet hoz a tányérra, ráadásul villámgyorsan.