Frankfurti leves Katrin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
200g kelkáposzta43 kcal
-
60g burgonya35 kcal
-
30g virsli81 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
1g só0 kcal
-
0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
28 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
40g víz0 kcal
Összesen
201
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
150g virsli404 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g só0 kcal
-
0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
1005
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
56.3g kelkáposzta12 kcal
-
16.9g burgonya10 kcal
-
8.5g virsli23 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.2g gyömbér0 kcal
-
11.3g víz0 kcal
Összesen
57
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1135.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 760 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 254.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 111 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 961 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
201
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5676.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 736 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 312 mg
-
Foszfor 756 mg
-
Nátrium 3799 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1272.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 556 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 697 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4803 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 641 micro
Összesen
1005
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db kelkáposzta
-
3 db burgonya
-
15 dkg virsli
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 csipet fehér bors
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, kidobjuk, majd a tiszta kelkáposztát megmossuk, s 4 felé vágjuk. A keményebb részét kivágjuk, az nem kell.
- Majd a negyed kelkáposztákat még hosszában 3 felé vágjuk, majd összekockázzuk. A krumplikat megpucoljuk, s azt is kockára vágjuk.
- A vöröshagymát apróra összekockázzuk, majd az étolajon kicsit megdinszteljük, s félrehúzzuk.
- Rászórjuk a pirospaprikát, 1 evőkanálnyi lisztet, összekeverjük, s belerakjuk a kelkáposzta-kockákat, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, megsózzuk, a többi fűszert is beleszórjuk, jól összekeverjük, s visszatesszük a tűzhelyre.
- Kb. 10 percet főzzük fedő alatt, majd belerakjuk a krumplikat is. Még főzzük kb. 10-15 percig.
- Megkóstoljuk, hogy elég fűszeres-e. Ha igen, akkor beleszórjuk a karikára vágott virsliket, s még kb. 6-8 percig főzzük. Addigra megpuhulnak a virslikarikák is. Utána elzárjuk alatta a gázt.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2548
- Feltöltés dátuma: 2020. április 21.
Ajánló
Ez elég tartalmas leves, utána elég valamilyen tésztát főzni. Pl. grízes tésztát, vagy túrós tésztát, vagy derelyét, esetleg szilvás gombócot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Kb. 1 éve szinte minden levesbe rakok gyömbért, mert nagyon egészséges. Levágok 1 szelet gyömbért. Leszedem a szélét, azt kidobom. A gyömbérkarikát apróra összekockázom, s amikor már elkészült a leves és tányérra szedtem, utána a levesre rakom ezeket a gyömbérkockákat, s úgy eszem. Nagyon finom és egészséges is. Nem kell belefőzni a levesbe.