r
Nosalty Logó

Frankfurti leves 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frankfurti leves 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2662.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    1917 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1456 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 455 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10649.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1426 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    7666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    986 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1017 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    5822 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3621 micro
Összesen 1819 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
  2. Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
  3. Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majorannával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
  4. Ha megpuhult, belekarikázzuk a füstliket.
  5. A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk és a kelkáposztához adjuk.
  6. Beleszórjuk az apróra vágottpetrezselymet ésforralunk rajta még egyet.
  • Receptkönyvben: 2785
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 878979
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 26.

Ajánló

A levesekbe Füstlit szoktam tenni, mert  főzés után is megőrzi az  ízét és  az alakját, illetve kellemesen füstölt ízű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban  nem voltam hajlandó megenni a kelkáposztát, de 1-2 éve ez lett az egyik kedvenc zöldségem. Ez életem első saját készítésű frankfurti levese (és biztos, hogy nem az utolsó).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...