r
Nosalty Logó

Franciás csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Franciás csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1243 micro
  • β-karotin
    3133 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    553 micro
Összesen 363 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5109.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1151.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1549 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    312 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    4974 micro
  • β-karotin
    12530 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2214 micro
Összesen 1451 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    810 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat karikára vágjuk, a zellert és a hagymát nagyjából ugyanakkora kockákra, a húst is kockázzuk.
  2. A répákat, zellert, kelbimbót, hagymát, paprikát a hússal és a borssal együtt lábasba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi.
  3. Hozzáadjuk a leveskockát és felforraljuk, majd lassú tűzön nem túl puhára főzzük.
  4. A liszttel kevert tejföllel behabarjuk, mustárral ízesítjük, összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 32277
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 11.

Ajánló

Kifőtt tésztával könnyű és gyors vacsoraétel. Nyáron mustár helyett citrommal savanyítom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Franciás csirkeragu
Harmathy Ildikó 313 recept

Eredetileg a levesben főtt csirkehús további feldolgozására készült a recept: a levesben főtt húsról lefejtjük a bőrt és kicsontozzuk, apróra vágva a zöldségekkel összefőzzük, stb. Nyers csirkehúsból (akár csak mellfiléből) indulva is remek a végeredmény! (Ezúttal kicsontoztam két mellet és két combot, a csontokból, bőrből pedig Beethovennek, a kutyánknak készült leves.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...