r
Nosalty Logó

Francia tojás sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Francia tojás sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1313.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    122.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    712 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    2109 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 1399 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben sütni kezdjük. Az újhagymát vékonyra szeleteljük, a paradicsomot 8 felé vágjuk, majd a ropogósra sült baconhöz adjuk. Addig sütjük, míg a hagyma és a paradicsom megpuhul.
  2. Hozzáöntjük a tejszínt, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, és pár percig együtt forraljuk.
  3. A sajtot lereszeljük, a negyedét a tejszínes keverékhez adjuk, mielőtt levesszük a tűzről.
  4. 2-3 ramekin tálkába öntjük (olyan kétharmadig legyen tele), majd minden tálkába ütünk egy tojást. A tetejét megszórjuk sajttal, és légkeveréses sütőben 180 fokon 7-8 percig sütjük. Én úgy szeretem, mikor a sajt a tetején már bugyog, de a tojás lágy marad.
  5. Pirítós csíkokkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3663
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 28.

Ajánló

Készíthetjük különböző sajtokkal (trappista, gorgonzola), adhatunk hozzá spenótot, csirkemell csíkokat, zöldborsót, illetve különböző fűszereket pl fehérborsot, fokhagymát, majoránnát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy francia étteremben találkoztam először ezzel az étellel, reggeli fogasként. Azóta nagy kedvenc. Gyorsan és változatosan készíthető. Ha egyszer kipróbálod, biztosan a rabja maradsz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...