Francia rakott zöldség
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
407
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
814
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 228 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 176 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 203.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 2649 micro
-
β-karotin 6594 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1270 micro
Összesen
407
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 58.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1237.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 352 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 407.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1784 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 175 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 5299 micro
-
β-karotin 13188 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2540 micro
Összesen
814
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 623 micro
-
β-karotin 1552 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A brokkolit rózsáira szedjük, pároló edényben puhára pároljuk.
- A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük.
- A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
- A megfőtt krumpliról leöntjük a vizet, áttörjük, a tejjel, vajjal krumplipürét készítünk, szerecsendióval fűszerezzük.
- Ha puha, a répáról leöntjük a vizet, villával összetörjük, kevés vajjal elkeverjük.
- A brokkolit, ha puha, villával összetörjük.
- Egy tűzálló üvegtálat kikenünk vajjal, belerétegezzük az áttört zöldségeket és a krumplipürét.
- A tetejére kevés reszelt sajtot szórunk.
- Előmelegített sütőben összeforrósítjuk. Csak addig sütjük, míg a sajt megolvad a tetején.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 11714
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Ajánló
Mindenféle sült és párolt húshoz remek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Egy régi receptkönyvben akadtam rá. Nagyon szeretem, mert kiválóan variálható köret, ráadásul nagyon szép a rétegzett színes zöldség. Az alap mindenképpen a krumplipüré. Keverhetünk bele sajtot, tojást. A rétegek közé szórhatunk reszelt sajtot. A brokkolit helyettestíhetjük zöldborsóval. Nagyon finom, ha egy sűrű, fűszeres paradicsom-réteget is rétegzünk bele. Készíthetünk darált húsból pörköltet, és ebből is kialakíthatunk egy réteget. A húsos változat a francia iskolás gyerekek kedvence, szinte minden héten van a menzán. Én akkor csinálom, ha van maradék krumplipürém.