r
Nosalty Logó

Francia rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Francia rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    2649 micro
  • β-karotin
    6594 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 407 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5299 micro
  • β-karotin
    13188 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2540 micro
Összesen 814 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1552 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, pároló edényben puhára pároljuk.
  2. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk. Sós vízben puhára főzzük.
  3. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük.
  4. A megfőtt krumpliról leöntjük a vizet, áttörjük, a tejjel, vajjal krumplipürét készítünk, szerecsendióval fűszerezzük.
  5. Ha puha, a répáról leöntjük a vizet, villával összetörjük, kevés vajjal elkeverjük.
  6. A brokkolit, ha puha, villával összetörjük.
  7. Egy tűzálló üvegtálat kikenünk vajjal, belerétegezzük az áttört zöldségeket és a krumplipürét.
  8. A tetejére kevés reszelt sajtot szórunk.
  9. Előmelegített sütőben összeforrósítjuk. Csak addig sütjük, míg a sajt megolvad a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11714
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Ajánló

Mindenféle sült és párolt húshoz remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia rakott zöldség
8zsuzsa8 210 recept

Egy régi receptkönyvben akadtam rá. Nagyon szeretem, mert kiválóan variálható köret, ráadásul nagyon szép a rétegzett színes zöldség. Az alap mindenképpen a krumplipüré. Keverhetünk bele sajtot, tojást. A rétegek közé szórhatunk reszelt sajtot. A brokkolit helyettestíhetjük zöldborsóval. Nagyon finom, ha egy sűrű, fűszeres paradicsom-réteget is rétegzünk bele. Készíthetünk darált húsból pörköltet, és ebből is kialakíthatunk egy réteget. A húsos változat a francia iskolás gyerekek kedvence, szinte minden héten van a menzán. Én akkor csinálom, ha van maradék krumplipürém.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...