Francia palacsinta - Crépes Suzette
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g tej168 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g cointreau231 kcal
Összesen
1646
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g tej168 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g cointreau231 kcal
Összesen
1646
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
29.8g tej17 kcal
-
1.2g narancshéj1 kcal
-
25.8g narancs9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9.9g cointreau23 kcal
Összesen
164
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 336.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 229 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
1646
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 57.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1335.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 373 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.4 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 336.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 229 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
1646
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Szitáljuk a lisztet egy tálba, a közepébe öntsük a két felvert tojást, egy kevés olvasztott vajat és a tejet. Reszeljük bele két narancs héját, valamint adjunk hozzá egy csipet sót (ki ne maradjon). Óvatosan keverjük össze az elegyet, de vigyázva, nehogy túldolgozzuk!
- A következő lépéshez narancscikkekre van szükségünk, de csak a húsára (segítség: http://www.youtube.com/watch?v=kQr9QQLtBU0). Először vágjuk le a narancs alját és a tetejét, majd helyezzük egy vágódeszkára, és a késünk segítségével függőleges mozdulatokkal hámozzuk meg a narancsot úgy, hogy a cikkeket borító külső hártyát is vágjuk le egyben. Dolgozzunk utána, vágjuk le a maradék fehér hártyamaradványokat is a gyümölcsről. Ezután már csak "filéznünk" kell. Vékony pengéjű késsel vágjunk be az elválasztó hártyák mentén, és így érjük el a kívánt eredményt. A filézést már ne a deszkán, hanem egy tál fölött végezzük, sok levet ereszt a narancs! Erre a finom lére később szükségünk lesz. Filézzük ki mindhárom narancsot és facsarjuk ki a maradék levüket.
- Cukrot fogunk karamellizálni, ehhez egy vastagfalú telfonserpenyőre lesz szükségünk (vékonnyal nagyon nehéz dolgozni, könnyen odaéghet). Öntsük a cukrot a hideg serpenyőbe és nagyon óvatosan kezdjük melegíteni, néha keverjük is meg. Amint a karamellállagot eléri, adjuk hozzá a narancslikőrt, de óvatosan, mert felcsaphat. Be is gyújthatjuk (flambírozás) a likőrt, de vigyázzunk! Gázláng fölött a serpenyőt megbillentve begyullad (csak profiknak!). A flambírozás kihagyható. Öntsük rá a kifacsart narancsok levét, és lassan főzzük, amíg a felére összesűrűsödik. Húzzuk le a tűzről, és tegyük bele a narancsfiléket, majd hagyjuk pihenni egy kicsit.
- Süssük ki a palacsintákat (2 db) vajon (egyébként a hagyományos magyar palacsinta is tökéletesen alkalmas). Hajtsuk őket kétszer össze negyedekbe (semmiképp ne tekerjük fel), tálaláskor félig fedjék egymást a tányéron. A tányér peremétől induljunk, a palacsinták csúcsa nézzen a tányér közepe felé. Szedjük rá a mártást és a narancsdarabkákat. Azonnal tálaljuk!
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13111
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszerű és nagyszerű, egy igazi klasszikus recept. Befejezhetjük a serpenyőben is, és ilyenkor nagyon látványos a flambírozás. Narancs helyett használhatunk egyéb gyümölcsöt is, ilyenkor változtassunk a likőrön is. Ami nem való rá: porcukor.