r
Nosalty Logó

Francia krémes kehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Francia krémes kehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 5898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 986 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    388 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3100.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1093 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cukor
    252 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3353 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 5898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból leveles vajastésztát gyúrunk a hagyományos módon. Jó kanálnyi lisztet gyúrunk 20 dkg vajhoz, majd azt téglalap formára simítva hűtőbe tesszük. A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, és 1 órán át fóliába csomagolva pihentetjük. Kinyújtjuk, és a közepébe tesszük a vajat, majd ráhajtjuk a tésztát, hogy teljesen betakarja. Így is pihentetjük úgy negyed órán át hideg helyen.
  2. Kinyújtjuk, és háromba hajtva szintén pihentetjük hidegen az előbbi módon. Ujjunkkal lehetőleg ne nyomkodjuk, ahogy lehet, csak a sodrófával dolgozzunk. A hajtogatást még háromszor ismételjük.
  3. Kinyújtjuk fél centi vastagra, és 1-3 cm széles szabálytalan formájú rudakra vágjuk. Tepsibe rakjuk, majd forró sütőben erős tűznél kisütjük.
  4. Ezután a krém következik: A cukrot, tojássárgáját és a lisztet tejjel csomómentesre keverjük.
  5. A maradék tejbe kaparjuk a vaníliarúd belsejét, és ezt is az előbbiekkel elegyítjük. Tűz fölött keverjük addig, amíg krémszerűvé sűrűsödik. Letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Közben elkészítjük a karamell öntetet. A cukrot addig pirítjuk, míg szép színe lesz, majd a vajjal és tejszínnel összefőzzük, míg teljesen felolvad. Hagyjuk hűlni.
  7. Az előzetesen lehűtött habtejszínt felverjük, majd óvatosan összekeverjük a kihűlt vaníliakrémmel.
  8. A lehűlt és kissé sűrűbbé vált karamell öntettel tetszőleges módon díszítjük az üvegpoharak belsejét. Ekkor tényleg ne legyen már forró, mert elrepedhet a pohár!
  9. Majd a krémmel megtöltjük a díszített poharakat. A krém tetejére is teszünk a karamellből.
  10. A leveles tészta rudakat kis tányérokra helyezve, egyik felüket leöntve a maradék karamellel tálaljuk. De egyet-egyet karamellbe mártva a krémbe is tehetünk közvetlen tálalás előtt.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 29464
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a francia krémest, de mivel a tetejéről legtöbbször levesszük, és kézből ropogtatva fogyasztjuk a tésztát, továbbá jellemzően cukrászdákban az alján levő kissé átázott tésztát bajlódva lehet néha elvágni egy szem villával, így volt bennem régóta a gondolat, hogy lehetne a tésztát külön tálalni. Tehát hogy egyértelműen kézbe vevős módon ehessük. Azonban önmagában a krémes krémje bután nézne ki tányéron, így azt kehelybe/pohárba kényszerítettem. :) És ha már így tettem, kihagytam a hagyományos krémes receptbe való nyers tojásfehérje habot, helyette a kihűlt főzött krémhez kevertem a tejszínhabot. Így a krémesnél is krémesebb lett. Továbbá a száradós karamellmáz helyett folyékonyabb karamell öntetet álmodtam hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...