Francia krémes ahogy nyultanti készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémeshez
-
34g leveles tészta128 kcal
-
125g tej70 kcal
-
43 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
1g zselatin4 kcal
A mázhoz
-
0g instant kávé0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
9g vaj63 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
583
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémeshez
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
343 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A mázhoz
-
0g instant kávé0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
40g tej22 kcal
Összesen
4649
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
A krémeshez
-
12.3g leveles tészta46 kcal
-
44.8g tej25 kcal
-
15 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
13.5g habtejszín39 kcal
-
0.4g zselatin2 kcal
A mázhoz
-
0g instant kávé0 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
3.1g vaj23 kcal
-
1.8g tej1 kcal
Összesen
209
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
583
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 247.4 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1024 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3490.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 1495 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 1397 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.9 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 319.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1548 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 1524 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 291 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
4649
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
209
kcal
Hozzávalók
A krémeshez
-
1 csomag leveles tészta
-
1 l tej
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
8 ek cukor
-
3 db tojás
-
3 dl habtejszín
-
2 ek zselatin
A mázhoz
-
1 ek instant kávé
-
20 dkg cukor
-
7 dkg vaj
-
4 ek tej
Elkészítés
A krémeshez
- A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle. A nyújtás előtt nézzünk ki magunknak egy tepsit a készletből, és igyekezzünk ennek megfelelő méretű lapokat sütni. Sütés előtt villával szurkáljuk meg a lapokat, így kevésbé fognak felpúposodni, de valamilyen hüvelyesből (bab, lencse) "nehezéket" is tehetünk rá: sütőpapírt tegyünk a tésztára, és erre szórjuk rá a nehezéket.
- Ha megsült, az egyik lapot tegyük a tepsibe. Előtte béleljük ki alufóliával, vagy sütőpapírral a tepsit úgy, hogy bőven lógjon túl a tepsi szélén, így szeletelés előtt kiemelhetjük, és szebben tudjuk majd tálalni.
- A tojásfehérjéket 3 kanál cukorral kemény habbá verjük.
- A pudingporokat kevés tejjel és a tojássárgákkal összekeverjük, majd a maradék tejet 5 ek cukorral felforraljuk, és ehhez adjuk a pudingport. Így már gyorsan be fog sűrűsödni. A tűzről levéve 1 ek zselatinport adunk hozzá, így könnyebb lesz majd szeletelni.
- A vaníliás krémhez apránként adjuk hozzá a tojásfehérjék felvert habját. Óvatosan forgassuk bele, majd simítsuk a tésztára. Hagyjuk hűlni.
- Ha kihűlt, a tejszínből és a 4 ek vízben feloldott 1 ek zselatinból kemény habot verünk (ha előtte jól lehűtjük, jobban fog sikerülni), és rátesszük a kihűlt (!) vaníliás krémre. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
- Az instant kávét összekeverjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, majd kis lángon kevergetve addig főzzük, míg a cukor felolvad. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vajat, és kézi habverővel addig keverjük, amíg tejföl sűrűségű masszát kapunk.
- Gyorsan rásimítjuk a másik tésztalapra, és ha megdermedt, langyos vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. Ráhelyezzük a sütinkre.
- Mielőtt szeletelnénk, kiemeljük az alufólia vagy sütőpapír segítségével a tepsiből, majd felszeleteljük, és tálcára helyezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19823
- Feltöltés dátuma: 2012. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyultanti
100 recept
Eldöntöttem, hogy házi francia krémest szeretnék sütni. Nem tudom, hány receptet olvastam el előtte, majd végül összeállt a több receptből "összeollózott", általam jónak vélt megoldás. Egy kis praktika innen, egy mázrecept onnan... Biztos, hogy nem ez az "igazi", klasszikus franciakrémes, de nekem ez lett a befutó, na és a család is igen-igen elégedett lett vele.