r
Nosalty Logó

Francia krémes, ahogy mi szeretjük

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Francia krémes, ahogy mi szeretjük
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A tejszínes réteghez

Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A tejszínes réteghez

Összesen 7269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A tejszínes réteghez

Összesen 263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 909 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    473.2 g
  • Telített zsírsav
    284 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5804 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1473 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    2551 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cukor
    367 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1046 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1523 micro
Összesen 7269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A tejszínes réteghez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alkotóit összemorzsoljuk és gyorsan összegyúrjuk, a pontos leírás ’Vajas leveles tészta’ receptem alatt megtalálható.
  2. A tésztából két vékony lapot nyújtunk, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben megsütjük.

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral, és egy deci tejjel és a liszttel kikeverjük, a tej többi részét a vaníliával felforraljuk. Lehúzva a tűzről, hőkiegyenlítéssel összekeverjük a sárgájás keverékkel és utána röviden összeforraljuk, hogy sűrű krém legyen.
  2. A fehérjét nagyon kemény habbá verjük, majd a már kihűtött krémhez keverjük. Esetleg expressz zselatint keverhetünk hozzá, hogy biztosan megálljon a krém. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral kibélelt (ha hosszába állítjuk a formát, jobbra és balra lógjon ki a papír!) magas falú tálba tesszük, erre húzzuk a sárga krémet, egyből tegyük a hűtőbe legalább 2 órára kidermedni.

A cukormázhoz

  1. A cukrot tejjel és egy kis kávéporral elkeverjük, majd felforraljuk, alacsony lángon kb. 10 perc alatt besűrítjük, figyeljünk ne égjen, mert a kávé keserű lesz benne. Végül a vajat hozzákeverjük és lehúzzuk a tűzről.
  2. Az egyik lapot ezzel a kihűtött mázzal kenjük be, majd ha rádermedt, éles késsel négyzetekbe vágjuk.

A tejszínes réteghez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, ebben a habfixáló lehet a segítségünkre. A habot a kidermedt sárga krémrétegre húzzuk, és még további fél órát hűtjük, majd erre tesszük a mázas, négyzetes tésztalapokat.
  2. A kilógó sütőpapírral könnyen ki tudjuk emelni egyben a sütit a tálból egy deszkára, itt vágjuk darabokra, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 294
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 34606
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 04.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Nem túl édesszájú a család, de ha krémesről van szó, mindenki bevág egy jó nagy kockát belőle, ennek ugyan is nem tud ellenállni senki. Több receptet elkészítettem már ezek egyvelegéből alakult ki az itt látható, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz

A tejszínes réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...