Francia krémes, ahogy mi szeretjük
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
28g finomliszt102 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
1g só0 kcal
-
19g víz0 kcal
A krémhez
-
41g tojás52 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
2g zselatin5 kcal
A cukormázhoz
-
19g cukor73 kcal
-
9g tej5 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
6g vaj45 kcal
A tejszínes réteghez
-
75g habtejszín219 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
3g habfixáló11 kcal
Összesen
909
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
225g finomliszt819 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
4g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
A krémhez
-
330g tojás415 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g zselatin40 kcal
A cukormázhoz
-
150g cukor581 kcal
-
70g tej39 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g vaj359 kcal
A tejszínes réteghez
-
600g habtejszín1752 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összesen
7269
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
8.2g finomliszt30 kcal
-
9.1g vaj65 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
5.5g víz0 kcal
A krémhez
-
12g tojás15 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
A cukormázhoz
-
5.5g cukor21 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
A tejszínes réteghez
-
21.9g habtejszín64 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
Összesen
263
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 725.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 105.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 524 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 515 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
909
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.7 g
Zsír
-
Összesen 473.2 g
-
Telített zsírsav 284 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2391 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5804 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1473 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 160 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 2551 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.4 g
-
Cukor 367 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 841.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 1046 mg
-
Retinol - A vitamin: 4122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 834 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1523 micro
Összesen
7269
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
225 g finomliszt
-
1 kk só
A krémhez
-
6 db tojás
-
150 g cukor
-
600 ml tej
-
1 db vanília
-
120 g finomliszt
A cukormázhoz
-
150 g cukor
-
70 ml tej
-
0.5 teáskanál instant kávé
-
50 g vaj
A tejszínes réteghez
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta alkotóit összemorzsoljuk és gyorsan összegyúrjuk, a pontos leírás ’Vajas leveles tészta’ receptem alatt megtalálható.
- A tésztából két vékony lapot nyújtunk, villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral, és egy deci tejjel és a liszttel kikeverjük, a tej többi részét a vaníliával felforraljuk. Lehúzva a tűzről, hőkiegyenlítéssel összekeverjük a sárgájás keverékkel és utána röviden összeforraljuk, hogy sűrű krém legyen.
- A fehérjét nagyon kemény habbá verjük, majd a már kihűtött krémhez keverjük. Esetleg expressz zselatint keverhetünk hozzá, hogy biztosan megálljon a krém. Az egyik tésztalapot egy sütőpapírral kibélelt (ha hosszába állítjuk a formát, jobbra és balra lógjon ki a papír!) magas falú tálba tesszük, erre húzzuk a sárga krémet, egyből tegyük a hűtőbe legalább 2 órára kidermedni.
A cukormázhoz
- A cukrot tejjel és egy kis kávéporral elkeverjük, majd felforraljuk, alacsony lángon kb. 10 perc alatt besűrítjük, figyeljünk ne égjen, mert a kávé keserű lesz benne. Végül a vajat hozzákeverjük és lehúzzuk a tűzről.
- Az egyik lapot ezzel a kihűtött mázzal kenjük be, majd ha rádermedt, éles késsel négyzetekbe vágjuk.
A tejszínes réteghez
- A habtejszínt kemény habbá verjük, ebben a habfixáló lehet a segítségünkre. A habot a kidermedt sárga krémrétegre húzzuk, és még további fél órát hűtjük, majd erre tesszük a mázas, négyzetes tésztalapokat.
- A kilógó sütőpapírral könnyen ki tudjuk emelni egyben a sütit a tálból egy deszkára, itt vágjuk darabokra, és tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 291
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 47
- Össznézettség: 34452
- Feltöltés dátuma: 2022. március 04.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
578 recept
Nem túl édesszájú a család, de ha krémesről van szó, mindenki bevág egy jó nagy kockát belőle, ennek ugyan is nem tud ellenállni senki. Több receptet elkészítettem már ezek egyvelegéből alakult ki az itt látható, próbáljátok ki!