r
Nosalty Logó

Francia kifli reggelire

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Giovanna
Francia kifli reggelire
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 437 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    1040 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1897 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    991 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 3495 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk enyhén cukrozott, langyos tejben. A hideg margarint nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet átszitáljuk, sózzuk-cukrozzuk attól függően, ki milyen kiflit szeretne, majd a közepébe mélyedést készítünk a kezünkkel, és ebbe mehet egy tojás, a tejföl, az élesztő. (Ennél a kiflinél én trappista sajtot is tettem a tésztába.) Homogén tésztává gyúrjuk a hozzávalókat, majd félretesszük egy órára, hogy a kétszeresére keljen.
  3. A kész kelt tésztát hat részre osztjuk, mindegyiket vékonyra, kör alakúra gyúrjuk (olyan lesz, mint 6 db palacsinta), és úgy egymásra rétegezzük őket, hogy két tésztalap közé egyenletesen elosztott reszelt margarin kerüljön. A legutolsóra már nem kell margarin (ekkor már úgy néz ki a tésztánk, mint egy palacsintatorta).
  4. A rétegezett tésztát 3 mm vastagságú kör alakra nyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk. A cikkeket vagy betöltve (édesen vagy sósan) vagy natúr feltekerjük kifliformára, és mehet a sütőpapíros tepsire.
  5. Tetején megkenjük tojással, megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal, majd légkeveréses módon 180 fokon 30 perc alatt szép aranybarnára sülnek.
  6. Az sem baj, ha a megformázott kifliket tepsistől éjszakára a hűtőbe tesszük, majd reggel már csak kenni, és sütőbe rakni kell.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5623
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 21.

Ajánló

Reggelire, frissen-forrón az igazi!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia kifli reggelire
Giovanna 46 recept

A neten találtam több hasonló receptet, amelyekből életre kel ez is, isteni illata van, nagyon finom, egészséges, tartalmas reggeli a családnak! Többféle variációban is elkészíthető, natúr, sonkás-sajtos, medvehagymás, pudingos...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...