Francia joghurtos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
42g görög joghurt43 kcal
-
125 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
0g vaj2 kcal
-
1 kcal
Összesen
531
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
250g görög joghurt258 kcal
-
747 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
4g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
7 kcal
Összesen
3190
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
25.7g görög joghurt27 kcal
-
23.2g teljes kiőrlésű liszt77 kcal
-
1.2g sütőpor1 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.6g citromhéj0 kcal
-
23.7g cukor92 kcal
-
13.1g napraforgó olaj116 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.2g vaj1 kcal
-
1 kcal
Összesen
329
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 27.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 17.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
531
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 162.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6156.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1025 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 2116 mg
-
Nátrium 2645 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.1 g
-
Cukor 232 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 107.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 987 micro
Összesen
3190
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl görög joghurt
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 bögre cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
0.5 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
- Egy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, és félretesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő.
- Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Középen egy nagy mélyedést képezünk a lisztkeverékben.
- A mélyedésbe öntjük a joghurtot, a cukrot, ráütjük a két tojást, és ráöntjük a vanília aromát, majd ott középen jól összekeverjük. Ekkor jöhet, ugyancsak középre, az olaj, amivel folyamatos keverés mellett először a nedves, majd a száraz hozzávalókat is elvegyítjük.
- Az így elkészített tésztát beleöntjük a sütőformába, és már mehet is a meleg sütőbe 35-40 percre. Egy vékony hústűvel ellenőrizzük, hogy biztosan átsült-e a tészta közepe. Ha szép aranybarna lesz a teteje, akkor elkészült a sütink.
- Ekkor vegyük ki a sütőből, és letakarva hagyjuk a formában kihűlni. Szeletelve, porcukorral, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 494
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 51521
- Feltöltés dátuma: 2014. március 09.
Ajánló
Ez egy nagyszerű alapsüti, amelyet bármilyen lekvárral, nyáron akár fagyival, parféval tálalhatunk. Tea és kakaó mellé nagyszerű. Több napig eláll és nem szárad ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Gréti
588 recept
Valami gyors és egyszerű sütire vágytunk. Amikor megtaláltam ezt a francia receptet, nem volt vitás, hogy el is készítem. A recept-leírás szerint külön edényben kell kikeverni a száraz és nedves hozzávalókat. Mivel én egy hétköznapi estén kezdtem neki a sütigyártásnak, így kitaláltam a gyorsított verziót: egy tálban oldottam meg, pillanatok alatt a mixelést. A végeredmény magáért beszél!