r
Nosalty Logó

Főzött csokoládépuding tojás- és gluténmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Főzött csokoládépuding tojás- és gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 982 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. Keverjük össze egy edényben a nádcukrot, a vaníliás cukrot, a kakaót, a keményítőt, a sót és a rizslisztet.
  2. Öntsük rá a tejet, majd lassú tűzön sűrítsük be folyamatos keverés mellett.
  3. Keverjük hozzá az apró darabokra tördelt csokoládét és a tejszínt.
  4. Amikor elolvadt a csokoládé, az edényt félretesszük, a krémet hűlni hagyjuk. Közben néha megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be a teteje.
  5. Kelyhekbe öntjük, és a hűtőszekrényben lehűtjük. (Forró csokoládéként azonnal fogyasztjuk.)
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1516
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem túl édes, krémes puding, mely nyáron hűt, télen pedig fűt, mert forró csokiként is megállja a helyét. A receptet egy külföldi blogon találtam, melyet saját ízlésünk szerint egy kicsit megváltoztattam.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...