r
Nosalty Logó

Főtt tojásos sajtos keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Főtt tojásos sajtos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 2786 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 348 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6927 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    3785 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1585 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 2786 kcal
  • 14% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat vágjuk össze borsó nagyságúra, és rakjuk a hűtőbe.
  2. A főtt tojássárgákat törjük át szitán, egyenesen egy késes aprítóba. Öntsük hozzá a lisztet, a finomra lereszelt sajtot, sót, borsot. Keverjük el.
  3. Adjuk hozzá a vajat, és morzsásra keverjük. Csurgassuk hozzá a tejszínt, és addig keverjük, amíg összeáll egy gombócba a tészta, kb. 1 perc.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát két réteg sütőpapír között, kb. 3 mm vastagra. Rakjuk sütőlemezre, és rakjuk a mélyhűtőbe 10 percre. Ezalatt gyújtsuk be a sütőt.
  5. Amikor letelt a 10 perc, vegyük le a sütőpapírt a tészta tetejéről, rakjuk a forró sütőbe. 10 percig sütjük, kivesszük, és felszeleteljük 4 cm rombuszokra, villával megszurkáljuk a tetejét. További 18-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1150
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor töltött tojás készül, a töltelék mindig több, mint amire szükség van. Még akkor is, ha jó púposan rakjuk, hogy eltűnjön valahogy. Na de, most a neten belebotlottam ebbe a receptbe, és úgy látszik jól is időzítették, mert Húsvét előtt történt a bemutatás. Omlós keksz lesz belőle, és soha nem keményedik be. Direkt leteszteltem, hogy nem raktam fóliát rá napokig, és az utolsó napon is ugyan olyan volt, mint a sütés napján.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...