r
Nosalty Logó

Foszlós kalács Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Foszlós kalács Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7383.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    860 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    840 mg
  • Foszfor
    2719 mg
  • Nátrium
    2679 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.4 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1387 micro
Összesen 3555 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, belemorzsoljuk a vajat, hozzátesszük a tojásokat, a sót, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet teljesen simára dolgozzuk.
  3. Ezután lefedve meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, ízlés szerint formázhatjuk is. A tetejét megvizezzük és megszórjuk a szezámmaggal. Majd ismét meleg helyre tesszük, konyharuhával letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, majd 180 fokon, körülbelül 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 757
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Foszlós kalács Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

A húsvéti asztal elengedhetetlen eleme a foszlós kalács, amely az év bármelyik napján is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...