r
Nosalty Logó

Forró fehér csoki fondant 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Forró fehér csoki fondant 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 751 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    213.1 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1071 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1136 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 3002 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 462 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a csokival olvasszuk össze, lehetőleg gőz fölött. Ha már szép folyós, tegyük félre kicsit, hogy szobahőmérsékletűre hűljön.
  2. A tojásokat és a sárgákat keverjük habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a langyi csokihoz.
  3. Keverjük-kavarjuk, közben vegyítsük bele a mandulát is, és dolgozzuk jól össze.
  4. Melegítsük elő a sütőt.
  5. Eközben vajazzuk ki a sütőformánkat (én szilikonos muffinformát használtam), és tegyük be pár percre a hűtőbe. Ha megdermedt rajta a vaj, lisztezzük ki vékonyan, majd töltsük 3/4-ig a masszánkkal.
  6. Addig süssük, míg a szélei kicsit megbarnulnak, megemelkednek, de a közepük még rezgős.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7241
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 06.

Ajánló

Ha lehetőségünk van rá, friss eperrel fogyasszuk. Nagyon jól passzolnak egymáshoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több ízben is nagy sikert aratott nálunk Húsosfazék csokifondantja. Mivel nagyon szeretem a fehér csokit, eljátszadoztam a gondolattal, hogy vajon milyen lehet ez a fantasztikus süti "szőkén". Az ötlet nem sokáig maradt gondolati szinten...szerencsére, mert nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...