r
Nosalty Logó

Forralt boros háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Forralt boros háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 4302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

Tetejére

Összesen 398 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    977 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4884.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2107 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1717 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1250 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 4302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Hozzáadjuk a tojást és az egészet habosra keverjük. Ezután elvegyítünk benne 3 ek forralt bort is.
  2. A sütőport a liszttel és a reszelt csokival összekeverjük, majd a margarinos masszával elvegyítjük.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, kivajazott tepsiben megsütjük.
  4. A maradék forralt borban feloldjuk a porcukrot, és a kihűlt süteményre kanalazzuk.
  5. A tetejét pirított mandulával szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3359
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A télben a legjobb dolog a forralt bor. Számomra talán az egyetlen jó dolog... Ezért is örültem meg nagyon, mikor rátaláltam egy receptes füzetben erre a süteményre. Na, gondoltam...ez csak jó lehet! Elnézegetve az összetevőket gyanús volt, hogy az én ízlésemnek túlságosan édes lesz. Először is 2-szer 25 dkg cukrot írt, 15 dkg reszelt csokit és 3 dl vörösborhoz írt 1 zacskó forralt bor-fűszerkeveréket, amiben szintén van kristálycukor. Úgyhogy félédes vörösbort vettem, és az egészet felforraltam, amiből csak 2 dl-t használtam fel végül a süteményhez, mert elégnek találtam annyit is. Lecsippentettem 5 dkg cukrot és 5 dkg reszelt csokit a tésztából, 10 dkg cukrot pedig a mázból. Túl sokat nem akartam, nehogy átessek a ló túloldalára. A végeredmény finom lett, viszont nekem még mindig túl édes; viszont jó, hogy bőven pirítottam mandulát, így az ellensúlyozta valamennyire. Így tehát ezt a receptet még kevesebb cukorral írtam le. Legközelebb én ennél többet tuti nem teszek bele! :) Összességében ez egy finom sütemény, csak ízlés dolga, hogy ki mennyire édesen szereti! :) Én a saját ízlésemnek megfelelően alakítottam át, de aki nagyon édesszájú és bátor, megpróbálhatja több cukorral is! :)

Hozzávalók

A tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...